Cat de periculoasa este carnea in aceasta perioada. Chiar si mezelurile pot provoca boli mortale
Ati taiat porcul? Testati-l sa nu aiba viermele numit trichinella. Parazitul traieste si in carnea de mistret ori urs. Cea mai periculoasa este carnea cruda sau preparata superficial.
Odata ingerata, larvele migreaza pe cale sanguina, localizandu-se in muschi. Simptomelele infectiei numita trichineloza? Febra, oboseala, diaree. Tratamentul? Medicamente antihelmintice care sunt recomandate si pentru infectiile cu alti paraziti, de exemplu.
Carnea cruda nu se tine in bucatatrie pe motiv ca o gatiti, candva, in decursul zilei. Doar la frigider. La temperatura camerei, bacteriile posibile aflate pe suprafata carnii incep sa se multiplice. Prin metabolismul lor normal, secreta substante chimice toxice. Care NU se distrug prin preparare termica ulterioara. Asadar, e posibil sa faceti o toxiinfectie. Din aceste motive, respectati lantul frigorific.
Alegeri 2024
07:17
Ghidul alegătorilor români din diaspora. 950 de secţii organizate în străinătate sau prin corespondenţă
07:13
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora: Cum poți vedea cea mai apropiată secție de votare
06:56
Alegeri prezidențiale 2024. A început votul în diaspora. Țara în care a fost deschisă prima secție
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
Cel mai mare pericol il gasim la carnea tocata. Care e in contact mai mare cu aerul decat cea neprelucrata. Asadar nu o lasati sa zaca in bucatarie cu orele inainte sa faceti sarmale ori catabosi.
Cumparati carne congelata? Nu o decongelati si iar o congelati. Acele de gheata intr-un produs congelat arata ca acea carne nu mai are valoare nutritiva.
In aceasta perioada evitati produsele din carne crud-uscata, daca nu stiti sigur ca au fost verificate sanitar veterinar.
Virusii hepatitici A si E se pot transmite prin astfel de alimente. Determina heptite acute, auto-limitate. In cazul gravidelor insa, hepatita E poate imbraca forme grave, uneori letale.