Cat de periculoasa este carnea in aceasta perioada. Chiar si mezelurile pot provoca boli mortale

Ultimul update: Duminica 25 Decembrie 2016 09:19
Data publicarii: Joi 22 Decembrie 2016 09:21
Categorie: CSID

Ati taiat porcul? Testati-l sa nu aiba viermele numit trichinella. Parazitul traieste si in carnea de mistret ori urs. Cea mai periculoasa este carnea cruda sau preparata superficial.

Odata ingerata, larvele migreaza pe cale sanguina, localizandu-se in muschi. Simptomelele infectiei numita trichineloza? Febra, oboseala, diaree. Tratamentul? Medicamente antihelmintice care sunt recomandate si pentru infectiile cu alti paraziti, de exemplu.

Carnea cruda nu se tine in bucatatrie pe motiv ca o gatiti, candva, in decursul zilei. Doar la frigider. La temperatura camerei, bacteriile posibile aflate pe suprafata carnii incep sa se multiplice. Prin metabolismul lor normal, secreta substante chimice toxice. Care NU se distrug prin preparare termica ulterioara. Asadar, e posibil sa faceti o toxiinfectie. Din aceste motive, respectati lantul frigorific.

Cel mai mare pericol il gasim la carnea tocata. Care e in contact mai mare cu aerul decat cea neprelucrata. Asadar nu o lasati sa zaca in bucatarie cu orele inainte sa faceti sarmale ori catabosi.

Cumparati carne congelata? Nu o decongelati si iar o congelati. Acele de gheata intr-un produs congelat arata ca acea carne nu mai are valoare nutritiva.

In aceasta perioada evitati produsele din carne crud-uscata, daca nu stiti sigur ca au fost verificate sanitar veterinar.

Virusii hepatitici A si E se pot transmite prin astfel de alimente. Determina heptite acute, auto-limitate. In cazul gravidelor insa, hepatita E poate imbraca forme grave, uneori letale.

Vlad Voiculescu, bilant la final de mandat. Ultima decizie luata protejeaza stocurile de medicamente din tara
Vlad Voiculescu, bilant la final de mandat. Ultima decizie luata protejeaza stocurile de medicamente din tara
CSID
Investigația care detectează cele mai grave boli respiratorii
De ce este importantă medicaţia premenopauză pentru sănătatea oaselor
Lecţie importantă de educaţie imunitară pentru cei mici: expunerea la viruşi şi bacterii
Recomandarea medicului ortodont pentru copiii cu probleme la dantură
Ce recomandări fac medicii pentru perioada de dinaintea unei sarcini
Nu aşteptaţi mai mult de o săptămână de la depistarea unui chist la sân pentru a merge la medic
CSID
Cum avem grijă de pielea noastră. Orice modificare trebuie să ne trimită la medic