Xonia si-a schimbat look-ul si a inceput cu smaltul dintilor. Sfaturile stomatologilor pentru a evita parodontoza

Ultima actualizare: 15-05-2017 06:50

Daca tot vine vara, facem o schimbare de look cu ajutorul cantaretei Xonia.

Cautam, de fapt, sa intelegem cum se descurca persoanele cu tenul foarte deschis in timpul lunilor fierbinti ce ne asteapta. Prima mutare a Xoniei tine, surprinzator, de smaltul dintilor.

Xonia, artist: "Mi-am dorit doar mult un zambet perfect, imaginea conteaza foarte mult, cred ca pentru orice persoana. Mereu putem sa gasim ceva de facut. Momentan mi-am facut niste sprancene, niste gene,  fir cu fir, nu se vede, fac niste chestii foarte naturale."

Xonia: "Fac chestii micute, sa imi conturez trasturile mele si sa ma simt bine in piela mea."

Doctor, Jona Yousif, medic dentist: "Tehnologia este minim invaziva, incercam sa nu mai distugem un dinte, dintele cu fatete, dar in acelasi timp sa fie o culoare mult mai placuta"

Tehnologia actuala permite medicilor sa nu afecteze din smaltul dintilor care vor fi fatetati. Daca sunt perfect drepti.

Un aspect pe care nu trebuie sa il cautati doar din considerente estetice, ci si pentru functionalitate. Doar asa, muscatura este corecta, cu forte egale distribuite pe cei 28 de dinti. Asa cum am fost proiectati din fabricatie.

In caz contrar, apar doua fenomente nedorite. Pe partea pe care mestecati preponderent, deci unde fortele vor fi exagerat de mari, por aparea fisuri in smalt. Desi acesta are duritatea diamantului. Dar si carii dentare.

Doctor, Jona Yousif, medic dentist: "Noi cand muscam avem o forta foarte mare, incat putem si sa spargem si oasele. Este normal sa se rupa din smalt intr-o zona super folosita"

In zona diametral opusa, unde nu mestecati constant, apar inflamatii gingivale si se acumuleaza prea mult tartru.  Faze premargatoare bolii parodontale.

Si acum, uitati-va in oglinda si inainte de a a va gandi la artificii estetice, observati cat de drepti sunt dintii si cum muscati dintr-un mar. Daca muscatura nu e perfecta, apelati la un medic pentru rezolvarea problemei.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO