Apa, cea mai bună metodă de prevenire a problemelor renale. Cum învățăm copiii importanța apei

Dată publicare: 29-04-2021 10:13
Dată actualizare: 29-04-2021 10:18


Prea puțină apă băută zi de zi? Comportamentul are sigur impact asupra aparatului renal. Minerale din urină cristalizează și așa apar ușor pietrele.

Lăsate să se dezvolte, pe lângă durere, produc și infecții severe. Pot să distrugă din capacitatea rinichiului de a filtra sângele, dacă nu sunt tratate.

Dr. Gheorge Niță: „Până la 3-4 ani, părintele este cel care învață copilul cum să bea apă. Un copilaș are nevoie de un pahar mic la fiecare 3 ore. Oferindu-i tot timpul, va cere, la un moment dat, singur apă. Astfel copilul se hidratează și nu va fi nici constipat. Ultimul capitol al învățării hidratării vizează... micțiunile, adică eliminarea spontană a urinei. Copilul trebuie dus la toaletă o dată la trei, patru ore. Să îi intre în reflex.”

Prof. dr. Mihaela Balgradean, Șef clinică pediatrie: „Vezica se golește automat când e plină, acest lucru se întâmpla la fiecare 3-4 ore, asta înseamnă că educăm copilul să aibă micțiuni la 3-4 ore, în paralel să primească lichide suficiente”.

Educația hidratării se învață și la vârstă adultă. La fiecare 3 ore, apă! În felul acesta, există cele mai mici riscuri să faceți pietre la rinichi

Dr. Gheorghe Niță, Medic primar urolog: „Pietricele se formează în interioru rinichiului prin agregare a sărurilor minerale care există în mod normal la nivel urinei pentru că nu beau lichide”.

Situația apare pentru că nu vă hidratați. Odată formate, vor evolua în rinichi sau vor pleca pe căile de eliminare numite uretere, canale care leagă rinichiul de vezica urinară.

Dr. Gheorghe Niță, Medic primar urolog: „Rinichiul nu se mai poate evacua, se face presiune în rinichii și apare colica renală, durere. Orice stază la nivel rinichiul, adică urina stagnează la nivel rinichiului poate să ducă la aparita unor infecții.”

Infecțiile severe în rinichi pot distruge din capacitatea funcțională a acestor organe. De asemenea, aglomerările de pietre, care rămân în rinichi, pot distruge aceste organe.

Pietrele formate prin aglomerarea mineralelor se vizualizează la ecografie. Odată apărute, se distrug ușor prin intervenții minim invazive, care vă permit activitatea obișnuită de a doua zi.

Tags: rinichi, csid,