Europarlamentarii romani au votat PENTRU cotele obligatorii de refugiati. Cine s-a opus masurii
In vreme ce in tara fortele politice au ajuns la un consens privind respingerea ideii de cota obligatorie de imigranti, reprezentantii nostri in Parlamentul European au votat exact invers.
Rezolutia Parlamentului European din 10 septembrie pe tema migratiei si refugiatilor, rezolutie prin care se recomanda cotele obligatorii, a fost votata de majoritatea reprezentatilor tarii noastre in forul european. Cel putin, asa rezulta din procesul-verbal care arata ce a votat fiecare europarlamentar. Din 32 de reprezentanti ai tarii noastre, doar 10 nu au votat pentru aceasta rezolutie.
Numai 2 dintre europarlamentarii romani – Csaba Sogor si Iuliu Winkler, ambii din grupul PPE – s-au opus rezolutiei. Alti 8 –Doru-Claudian Frunzulica, Maria Grapini, Catalin Ivan, Victor Negrescu, Laurentiu Rebega, Daciana Sarbu, Mihai Turcanu si Traian Ungureanu – s-au abtinut. Si asta in conditiile in care la Bucuresti, atat presedintele cat si premierul au declarat ca nu sunt de acord cu cotele obligatorii. De altfel, unii dintre europarlamentari romani, ca Siegfried Muresan, vicepresedinte al Comisiei de Buget si purtator de cuvant al PPE, si-au si explicat pozitia.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Rezolutia votata joi de deputati afirma, la articolul 6, ca Parlamentul European “saluta initiativele Comisiei privind transferul si relocarea, inclusiv noua initiativa privind transferul de urgenta a unui numar in crestere de solicitanti de azil care au nevoie de protectie internationala, care acopera Grecia, Italia si Ungaria; sprijina anuntul Comisiei referitor la mecanismul permanent de transfer care sa fie activat in situatii de urgenta, luand in considerare numarul de refugiati prezenti in statul membre, care isi are temeiul in articolul 78 alineatul (2) din TFUE; este pregatit sa abordeze noul regim de transferuri de urgenta in cadrul unei proceduri accelerate si isi declara intentia de a promova toate celelalte masuri propuse de Comisie in paralel pentru a garanta ca statele membre nu amana regimul permanent de transferuri; ii reaminteste Consiliului faptul ca Parlamentul este ferm in favoarea unui mecanism obligatoriu de transfer, care, pe cat posibil, sa tina seama de preferintele refugiatilor.” Iar la articolul 9 se arata ca Parlamentul „isi reitereaza solicitarea adresata Comisiei de a modifica Regulamentul Dublin in vigoare pentru a include dispozitii referitoare la un sistem permanent si obligatoriu de distributie a solicitantilor de azil intre cele 28 de state membre, utilizand o cheie de alocare obligatorie si echitabila, tinand seama de perspectivele de integrare si de nevoile si circumstantele specifice ale solicitantilor de azil”.
Rezolutia a fost adoptata ca urmare a prezentarii noilor propuneri ale Comisiei Europene, prin care Romania ar urma sa primeasca 6.351 de imigranti. Prin votul lor, deputatii au aprobat practic aceste propuneri, chiar daca rezolutia nu este, momentan, decat o declaratie de sustinere.
Sursa: Pro TV
Etichete: deputati, imigranti, parlamentul european, vot, comisie, europarlamentar, cote,
Dată publicare:
11-09-2015 14:37