Angela Merkel critica tarile din Europa de Est care nu vor sa primeasca refugiati. "Nu merge sa spuna asta"

Dată publicare: 28-08-2016 20:58
Dată actualizare: 31-08-2016 07:21


Angela Merkel

Cancelarul german Angela Merkel a declarat duminica, intr-un interviu pentru televiziunea publica ARD, ca refuzul unor state membre ale Uniunii Europene de a accepta refugiati de religie islamica este inacceptabil, transmite AFP.

'Ceea ce nu merge este ca unii sa spuna, la modul general: ''nu vrem musulmani in tara noastra'', a afirmat cancelarul german, referindu-se la declaratii ale unor lideri din Europa de Est.

Revenind asupra propunerii de introducere de cote de repartizare de refugiati in interiorul UE, Angela Merkel a subliniat ca 'am decis toti impreuna si fiecare stat trebuie sa aiba o contributie', iar 'o solutie comuna trebuie gasita'.

Germania a primit in 2015 in jur de un milion de solicitanti de azil, un inalt responsabil estimand duminica numarul celor care vor sosi in acest la la 250.000-300.000.

Mai multi lideri est-europeni au afirmat ca nu doresc aparitia unor comunitati musulmane in tarile lor, cea mai recenta declaratie in acest sens apartinandu-i, la 23 august, premierului ceh Bohuslav Sobotka. In 2015, Slovacia anuntase ca nu doreste sa primeasca decat refugiati crestini.

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO