(P)Pregatirea pentru studii. Costul educatiei creste pe zi ce trece, dar tu nu trebuie sa simti asta

familie

Nimeni nu a spus ca este usor sa iei o decizie pentru viitorul prichindelului tau. Cand vine vorba despre cum va arata viata lui peste multi ani, toata lumea iti spune sa iti alegi cu grija optiunile.

Invatamantul superior in Romania devine din ce in ce mai scump, printre altele pentru ca, de la an la an, numarul locurilor subventionate in facultatile de stat scade, in favoarea celor cu taxa, iar taxele de scolarizare cresc si ele.

Pe langa faptul ca se majoreaza, acestea nu sunt deloc putine: taxa de inscriere, taxa de inmatriculare, taxa de reexaminare, taxa de biblioteca, taxa pentru achizitionarea cursurilor etc. Cheltuielile de intretinere ale studentilor sunt, la randul lor, in crestere, in primul rand din cauza majorarii pretului la chirii, precum si a tarifelor de cazare in campusuri, atat oficiale, cat si „la negru".

Si din ce in ce mai multi parinti decid sa-si trimita copiii la studii in strainatate. Asta presupune insa, la randul ei, investitii importante.

Politele de asigurare de viata cu acumulare de venituri pentru plata studiilor copiilor sunt mai avantajoase decat creditele bancare contractate in acelasi scop.

Citește și
VIDEO. „Am și eu interlopii mei aici!” Cum i s-a dus vestea olteanului Claudiu Pasăre că „visează miliarde”

Rata dobanzii la creditele oferite de banci, de exemplu, pentru finantarea studiilor poate urca pana la procente cu doua cifre la imprumuturile in euro, dolari, ca sa nu mai vorbim de cele in lei, care sunt si mai costisitoare. Iar banca cere, mai nou, giranti si garantii.

In aceste conditii, incheierea, de catre parinti, a unei polite de asigurare de viata cu componenta de acumulare pentru plata studiilor copiilor pare o optiune mult mai buna. Pe langa faptul ca economisirea este, din capul locului, de preferat indatorarii, aceste polite au si o componenta de protectie pe care creditele bancare nu o ofera.

Exact pentru acele moment, cand devine major si pleaca la studii, cand vrea sa-si cumpere o garsoniera, cand pleaca intr-o vacanta, cand isi gaseste sufletul pereche si vrea se aseze la casa lui sau chiar cand apare o situatie dificila - exista o solutie pragmatica pentru a nu avea dureri de cap, pentru ca in fond, este doar o chestiunedebani.ro

Axa Asigurari iti propune cel mai avantajos plan financiar pentru copii.

Prin StartProtector te asiguri ca iti protejezi copilul chiar si dupa ce a implinit varsta de 18 ani. El va avea, astfel, o educatie mai buna, indepedenta financiara si siguranta unui viitor mai bun.

Articol recomandat de sport.ro
Ce pensie are Rică Răducanu. Fostul portar împlinește azi 78 de ani
Ce pensie are Rică Răducanu. Fostul portar împlinește azi 78 de ani
Citește și...
(P) Cine n-are bunici, sa-si cumpere. Cativa pasi simpli pentr<b>u tine, esentiali pentru viitor</b>
(P) Cine n-are bunici, sa-si cumpere. Cativa pasi simpli pentru tine, esentiali pentru viitor

Pe masura ce populatia imbatraneste si speranta de viata creste, odata cu confortul si emanciparea, tot mai multi oameni se gandesc sa-si ingrijeasca atat viitorul lor cat si pe al celor dragi.

Recomandări
VIDEO. Campania electorală oficială din Timișoara a început cu scandal. Îmbrânceli și țipete cu membrii USR și aliații AUR
VIDEO. Campania electorală oficială din Timișoara a început cu scandal. Îmbrânceli și țipete cu membrii USR și aliații AUR

Campania electorală pentru alegerile locale și europarlamentare a început oficial în Timișoara cu un ... scandal.  

SUA au aprobat vânzarea de rachete AIM-9X Sidewinder Block II către România. Proiectilele vor înarma aeronavele F-16 Falcon
SUA au aprobat vânzarea de rachete AIM-9X Sidewinder Block II către România. Proiectilele vor înarma aeronavele F-16 Falcon

SUA au aprobat vânzarea de rachete AIM-9X Sidewinder Block II către România, evaluate la aproximativ 70 de milioane de dolari. Achiziţia va asigura înzestrarea aeronavelor multirol F-16 Fighting Falcon ale Forţelor Aeriene Române.

Câți români spun că vor să meargă la vot pe 9 iunie. „Vom avea un val destul de consistent de tineri”
Câți români spun că vor să meargă la vot pe 9 iunie. „Vom avea un val destul de consistent de tineri”

Vineri începe campania electorală pentru alegerile locale și cele europarlamentare. Aproape 90 la sută dintre români știu că acestea sunt organizate pe 9 iunie.