Trei medici au fost retinuti pentru ca au eliberat certificate de invaliditate pentru sume intre 50 lei si 100 de euro

14-03-2014 12:04


Spaga

 Trei medici din judetul Caras-Severin, suspectati ca ar fi luat bani de la mai multe persoane pentru a le elibera certificate de incadrare in grad de invaliditate, au fost retinuti, transmite corespondentul MEDIAFAX.

 Astazi, cei trei medici urmeaza sa fie dusi in fata magistratilor de la Tribunalului Bucuresti, cu propunere de arestare preventiva. 

Avocatul unuia dintre cei trei medici, Cosmin Bolosin, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX ca atat clientul sau, cat si ceilalti doi medici au fost retinuti, iar in noaptea de joi spre vineri au fost adusi la Bucuresti, urmand ca in cursul zilei de vineri sa fie prezentati Tribunalului Bucuresti, cu propunere de arestare preventiva.

"Este vorba de clientul meu, medicul Ioan Ungur, si medicii Ioan Cenda si Sebastian Telbis. Toti trei au fost retinuti noaptea trecuta si apoi transportati la Bucuresti pentru ca este dosarul procurorilor din Bucuresti. Astazi (vineri - n.r.) urmeaza sa fie prezentati Tribunalului Bucuresti cu propunere de arestare preventiva", a declarat Bolosin.

Avocatul a mai spus ca atat clientul sau, cat si ceilalti doi medici sunt acuzati ca ar fi pretins "sume modice" pentru eliberarea unor certificate de incadrare in grad de invaliditate.

"Este vorba de sume modice, intre 50 de lei si 100 de euro. Clientul meu, medicul Ungur a recunoscut la audieri ca a primit bani, insa fara a pretinde cuiva vreun leu", a mai spus Bolosin.

Procurorii Sectiei de urmarire penala si criminalistica au dispus inceperea urmaririi penale pentru fapte de luare de mita savarsite de cadre medicale, "constand in incadrarea nejustificata in grad de invaliditate a unor persoane in schimbul unor sume de bani", se arata intr-un comunicat de presa al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

In aceasta cauza, procurorii au facut, joi, verificari si perchezitii la mai multe adrese din judetele Caras-Severin si Timis.

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO