Case noi pentru locuitorii din Caransebes. Pana la toamna, 20 de familii se vor bucura de locuinte

05-12-2011 10:01


Case Ilfov

Mai mult de 60 de familii din cartierul Balta Sarata traiesc la limita saraciei, in conditii greu de imaginat. Pentru cateva suflete se intrezareste insa o raza de speranta. Vor avea parte de finantare pentru locuinte noi, chiar anul viitor.

Habitat for Humanity, Nuevo Parudimos, Organizatia pentru Strategii si Programe de Dezvoltare alaturi de conducerea orasului vor aloca sumele necesare constructiei primelor 20 de case. “Speram ca la finalul trimestrului al treilea sa finalizam 20-25 de case din cele necesare, in care vor intra primele familii, familii care vor avea posibilitatea sa aschizitioneze aceste case. Cu sumele pe care le vom recupera din primele 20 de case, se va continua finantarea pentru urmatoarele proiecte”, a declarat Marcel Vela, primarul orasului Caransebes.

Reprezentantii Habitat for Humanity vor contribui, in prima faza, cu 10-15 procente din valoarea estimata a proiectului. “Ne gandim la un proiect integrat, in care, pe langa constructia de locuinte, sa lucram si pentru sprijinirea familiilor si la nivel de educatia si integrare pe piata muncii”, a declarat Ionut Raita, director de operatiuni al Habitat for Humanity Romania.

Dupa semnarea parteneriatului, la inceputul lui 2012, vor fi atribuite si terenurile pe care urmeaza sa se ridice casele.
 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO