Stiai asta? Greseala pe care o faci atunci cand cumperi cadouri de Craciun

Ultima actualizare: 20-12-2014 08:25
cadouri

Oamenii pierd prea mult timp cautand cadouri diferite pentru prietenii lor, dar rezultatul nu ii face fericiti pe acestia, intrucat nu primesc darurile pe care si le doresc, arata un studiu al Universitatii din Cincinnati.

Cumparaturile de Craciun ar putea deveni activitati mult mai simple daca am alege acleasi cadou pentru prietenii nostri. In plus, goana dupa daruri ar dura mai putin, iar amicii ar fi mult mai fericiti cu cadoul primit.

Oamenii de stiinta de la Universitatea din Cincinnati au descoperit ca atunci cand cautam cadouri pentru prieteni avem tendinta sa cumparam lucruri diferite pentru fiecare. Drept urmare, nu cumparam neaparat cadourile pe care cei dragi si le-ar dori. Cu alte cuvinte, incercand sa fim grijulii, alegem cadourile gresite.

Cercetatorii americani au realizat sase experimente in care cumparatorilor li s-a cerut sa aleaga cadouri pentru o persoana sau pentru doua persoane cu interese asemanatoare. Cand au facut cumparturi pentru o singura persoana, participantii la studiu au ales cel mai incantator cadou.

Dar atunci cand au facut cumparaturi pentru doua persoane, acestia au renuntat la cadourile frumoase in favoarea unor cadouri diferite pentru fiecare prieten in parte.

Cu cat participantii la studiu au incercat sa fie mai grijulii si sa aleaga cadouri diferite, cu atat darurile au fost mai putin frumoase, arata aceasta cercetare.

Mai mult decat atat, participantii la studiu au insistat sa cumpere cadouri diferite pentru persoane cu aceleasi interese, chiar daca li s-a spus ca acestea nu se cunosc si nu au prieteni in comun.

Astfel, de Craciun omenii pierd foarte mult timp cautand cadouri diferite pentru prieteni si, potrivit unor studii anterioare, acestia au tendinta de a supraestima pretul obiectelor cumparate.

Si pentru ca acum am aflat cum trebuie sa alegem cadourile de Craciun pentru cei dragi, este bine de stiut si ca  Alpha Bank va ofera o promotie in perioada sarbatorilor. Mai precis, daca veti cumpara darurile cu orice card de cumparaturi Alpha Bank, o sa primiti inapoi 10% din suma cheltuita. In plus, intrati si in tragerea la sorti pentru unul din cele 10 smartphone-uri Samsung Galaxy Alpha. Regulamentul complet al promotiei Alpha Bank il gasiti aici.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO