BLACK FRIDAY 2014. Comerciantii si-au pregatit stocuri mult mai mari decat anul trecut si promit reduceri de 75 la suta

14-11-2014 19:18


A mai ramas o saptamana pana la vinerea neagra, ziua in care comerciantii anunta vanzari record. Asa ca si-au pregatit stocuri de doua-trei ori mai mari decat anul trecut.

Magazinele on-line au anuntat reduceri de 75 la suta de BLACK FRIDAY 2014 si jura ca acestea sunt reale. Totusi, daca nu sunteti multumiti de produs, aveti dreptul sa va razganditi si sa cereti banii inapoi.

Intr-un depozit urias, 50.000 de telefoane, 25.000 de calculatoare si 15.000 de televizoare isi asteapta cumparatorii. Sunt produsele pregatite pentru a fi vandute intr-o singura zi - pe 21 noiembrie, de Black Friday. Lucia Ciuca, reprezentantul eMAG: "Avem promotii pe bune, puteti sa verificati. Black Friday va fi record".

Potrivit magazinelor online, 5 milioane de romani vor sa cumpere cel putin un produs. Ca sa livreze in timp util ceasurile, dar si aparatele electronice si electrocasnice, un magazin online va lucra non stop.

 

Mihai Patrascu, reprezentantul Evomag: "Noi estimam in maxim 7 zile sa facem toate livrarile. Orice pret se poate verifica si ramane online".

Reprezentantii unui magazin de haine spun ca anul trecut si-au epuizat stocurile, in special cele pentru barbati. Intr-o singura zi au vandut 12.000 de perechi de pantofi. In acest an si-au triplat stocurile si sunt pregatiti si pentru retururi.

Cristina Popa, reprezentantul Fashiondays: "Returul hainelor se face in 14 zile."

Chiar daca unele magazine sustin ca de Black Friday au de castigat doar in planul imaginii, sumele care le intra in conturi sunt ametitoare. In 2011, cand a inceput isteria Black Friday, comerciantii au vandut numai in online 10 milioane de euro. Anul urmator, vanzarile s-au triplat, iar in 2013 au ajuns la aproape 50 de milioane de euro. In aceste conditii, ambitiile sunt foarte mari: comerciantii vor sa vanda de 80 de milioane de euro.

Atentie, clientii trebuie sa isi cunoasca drepturile. Perioada de livrare nu trebuie sa fie mai lunga de 30 de zile, iar daca se razgandesc si nu mai vor sa cumpere produsul cand coletul ajunge la usa, platesc doar costurile de returnare.

VIDEO PROTVPLUS.RO