Primele imagini cu naufragiatul mexican care a supravietuit 13 luni in Oceanul Pacific mancand doar testoase

Dată publicare: 01-02-2014 15:35
Dată actualizare: 04-03-2014 06:56


Un barbat de 37 de ani a supravietuit miraculos mai bine de un an pe mare. In tot acest timp, povesteste el, a plutit intr-o barca, s-a hranit cu peste si testoase si a baut apa de ploaie si chiar propria urina.

Iar dupa 13 luni in deriva, barca barbatului a ajuns la tarm, pe Insulele Marshal. Culmea, daca se adevereste, acesta n-ar fi primul caz. Trei pescari mexicani au patit acelasi lucru si au traversat Pacificul in 2006 traind din pescuit si consolandu-se cu rugaciuni.

Jose este acum cazat intr-un hotel, a fost tuns si barbierit si consultat de medici. Vineri va pleca cu un avion spre casa, unde va incepe o perioada de recuperare. VEZI AICI mai multe fotografii cu Jose, dupa ce a fost tuns si barbierit.

Jose Ivan Alvarengo, naufragiat: "Multumesc lui Dumnezeu pentru barca!". Jose Ivan Alvarengo este un pescar originar din El Salvador, care traia insa in Mexic. In urma cu mai bine de un an, a iesit pe mare impreuna cu un prieten mai tanar.

Tom Armbruster, ambasador SUA: "Este povestea incredibila a unui om care s-a dus la pescuit pentru o zi si se astepta sa se intoarca in port, pe coasta de vest a Mexicului, dar a fost prins de o furtuna".

 

Motorul barcii s-a stricat, iar cei doi au ajuns la mila valurilor. Insotitorul mai tanar al lui Jose a murit dupa patru saptamani pe mare, pentru ca a refuzat sa manance carne cruda. In schimb, barbatul de 37 de ani s-a hranit cu peste si testoase, a baut apa de ploie si chiar propria urina, ca sa nu moara.

Tom Armbruster, ambasador SUA: "Spune ca era pe mare de pe 21 decembrie 2012".

In cele din urma, curentii l-au dus spre un tarm izolat al Insulelor Marshall, tara insulara din nordul Oceanului Pacific. Acolo, a fost gasit de niste localnici. Jose Ivan Alvarengo, naufragiat
"Cand am ajuns la mal, n-am putut sa merg".

In timp ce Jose se reface intr-un spital din Insulele Marshall, autoritatile locale si cele mexicane incearca sa-i verifice povestea incredibila. Calatoria lui de 8.000 de kilometri peste Pacific si felul cum a supravietuit amintesc de aventurile din ''Viata lui Pi''.


VIDEO PROTVPLUS.RO