Si-au pierdut copilul din cauza ca fumau prea mult in casa. "Niciodata nu am vazut atat de mult fum de tigara"

Ultima actualizare: 04-06-2015 07:06
fumator in intuneric cu mult fum de tigara

Decizie inedita a unui tribunal britanic: judecatorii le-au luat unor parinti fumatori copilul, pentru a-i proteja micutului sanatatea.

Tribunalul din Hull a decis ca baietelul in varsta de doi ani trebuie sa ajunga in grija serviciilor de protectie a copilului dupa ce s-a constatat ca parintii micutului fumau atat de mult incat acesta era „inconjurat de un nor vizibil de fum”. In plus, copilul avea dificultati de respiratie si a avut nevoie de un atomizor pentru suferinzi de astm ca sa nu se sufoce.

Inspectorii sanitari citati de Telegraph spun ca nu au vazut niciodata atat de mult fum de tigara intr-o casa si ca pana si lor le-a fost greu sa respire. Parintii nu si-au schimbat comportamentul, in ciuda avertismentelor primite de la inspectori. In plus, tatal baietelului se pare ca este consumator de droguri si a iesit pozitiv la testul pentru cocaina.

Parintii contesta insa decizia tribunalului iar mama copilului spune ca la ea in casa nu se fumeaza si ca este obsedata de curatenie. Judecatorii au fost insa alta parere: din punctul lor de vedere riscurile la care e supus micutul sunt atat de mari incat siguranta solutie este adoptia.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO