Motivul pentru care zeci de oameni se "ingroapa" in nisipul de pe plaja. Beneficiile surprinzatoare ale acestei terapii

Dată publicare: 02-08-2016 08:01
Dată actualizare: 05-08-2016 07:20


Cei mai multi oameni fug de caldura in plina vara. Sunt insa unii care aleg sa mearga la "polul caldurii" din China pentru terapia cu nisip.

Metoda e simpla - te ingropi in nisipul fierbinte si stai asa cat rezisti. Turistii merg pe plaja aflata in apropierea orasului Turpan, din nord-vestul Chinei, nu ca sa se racoreasca in apa. Scopul lor este altul - vor sa se "coaca" in nisip. La propriu.

Oamenii se "ingroapa" pana la gat in nisipul cald, care nu are, totusi, temperatura foarte ridicata a stratului de la suprafata. Si isi feresc capul de soarele arzator cu ajutorul umbrelelor.

Turista: "Nu e usor sa induri temperatura ridicata a nisipului, dar merita".

Turist: "In fiecare zi beau doua, trei sticle de apa, asa transpir si mai mult."

Este o metoda traditionala de tratament, folosita de populatia uigura. In vremurile moderne, a fost redescoperita si botezata "terapie cu nisip". Cei care ii lauda efectele sustin ca este cel mai bun leac pentru reumatism si artrita, dar are si alte beneficii.

In aceasta perioada, spun meteorologii chinezi, in zona, temperaturile, masurate la umbra, trec de 45 de grade Celsius.

Keram, medic al Clinicii de terapie cu nisip: "Cand este foarte cald, temperatura la suprafata nisipului trece de 80 de grade Celsius. Dar, la 40 de centimetri adancime, temperatura nisipului atinge 45 - 50 de grade Celsius, asa ca nu arde pielea".

Numarul turistilor care vin in regiune pentru terapia cu nisip s-a dublat in comparatie cu anul trecut.

Iar localnicii incearca sa profite de pe urma lor si mai castiga un ban din vanzarea oualor prajite pe nisipul fierbinte. "Dureaza cam o ora si jumatate pana sunt gata, dar gustul este incomparabil", sustin micii intreprinzatori.


VIDEO PROTVPLUS.RO