Ce a însemnat digitalizarea în industria asigurărilor. Valorile „clear, care, commit”

×
Codul embed a fost copiat

Invitata acestei ediții a emisiunii BIZ Power este Gabriela Lupaș-Țicu, Chief Marketing & Operations Officer la NN România, care explică provocarea digitalizării în domeniul asigurărilor de viață și sănătate.

Bine v-am regăsit la BIZ Power, sunt Marta Ușurelu și mă bucur să ne vedem, să vorbim despre business, să vorbim despre antreprenoriat, să vorbim mult despre strategie, pentru că astăzi vorbim mai mult despre strategie și despre ce fac companiile ca să pregătească pentru anul care vine și pentru ceea ce ne așteaptă. Vorbim inclusiv despre asigurări și invitata mea este Gabriela Lupaș-Țicu. Bine ai Venit, Gabriela!

Gabriela Lupaș-Țicu, NN România: „Bună, Marta, mulțumesc pentru invitație.”

Marta Ușurelu: Mă bucur că ești alături de noi. Gabriela este director de marketing și de operațiuni la NN România și eram tare curioasă acum, că pandemia ne-a forțat pe toți ne digitalizăm, ne-a forțat să fim în pas cu tot ce este în momentul ăsta în Occident, și se pare că România a mers foarte, foarte bine. Spune-mi te rog cum a afectat și industria în care tu lucrezi, a asigurărilor.

Gabriela Lupaș-Țicu: „Aș putea spune că digitalizarea nu este un scop în sine, deși cred că va surprinde foarte mult această afirmație, pentru că este un mijloc. De fapt, ce am făcut noi în ultimii ani a fost să înțelegem ce nevoie au oameni în România și, într-un mod nefast totuși, pandemia a fost un catalist al acestei digitalizări. Ce pot să spun este că am investit foarte mult timp în a sta de vorbă cu mulți clienți, dar și cu mulți potențiali clienți. Deci am investit timp și energie pentru a înțelege ce e în mintea oamenilor și care este preocuparea lor, sau care sunt provocările când este vorba despre bani și despre timp. Și ce ne-am dat seama este că, dacă acum doi-trei ani, oamenii erau dispuși să meargă să-și plătească o asigurare sau un produs financiar cu un ordin de plată la o bancă, stând în trafic, parcând, și chiar stând puțin și la ghișeu. Astăzi, ei vor să facă toate acestea în câteva secunde. Noi, la NN, avem trei mari valori „clear, care, commit”. Asta înseamnă grijă, înseamnă transparență și înseamnă angajament. Grija noastră s-a manifestat prin a înțelege ce au nevoie oamenii. Și astfel a apărut digitalizarea, pentru că am văzut că vor să facă o asigurare mai rapid. Și vor să facă acest lucru printr-un proces digital, self service, în intimitatea locuințelor, nu neapărat într-un proces în care se întâlnesc cu un consultant în orele de program. Deci toată discuția legată de digitalizare este de fapt o discuție despre cum poate fi înlesnită interacțiunea cu oamenii care au un interes pentru produsele financiare pe care noi le avem, dar și despre cum le punem la dispoziție, într-un mod foarte simplu, iar aici e vorba despre self-service, despre aplicații care sunt astăzi disponibile pe telefonul mobil, pentru că știm că 80% din timp stăm pe telefonul mobil. Incredibil da, incredibil de mult. Dacă e să ne uităm la statistici, petrecem peste 4h/zi în mediul digital, și atunci ne-am dat seama că trebuie să mutăm acolo și produsele, și service area și tot ce se poate face în ceea ce privește produsele noastre financiare.”

Citește și
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

Marta Ușurelu: Ce investiții au fost necesare? Că sunt convinsă că au fost multe investiții.

Gabriela Lupaș-Țicu: „Nu putem spune că este un proces care s-a terminat, pentru că, într-adevăr, în ultimii trei ani am investit foarte mult. Vorbim despre o sumă de peste 10 milioane de euro, dar zicem noi că este, cumva, doar începutul. Pentru că, revenind la ce am spus mai devreme, până la urmă, întrebând consumatorii ce au nevoie, vorbim de un proces continuu de îmbunătățire. Astăzi avem o aplicație online în care oamenii se pot conecta la orice moment din zi și din noapte pentru anumite operațiuni, dar este foarte clar că o să apară și alte produse care dezvoltă și mai mult acest ecosistem digital. Deci investiția va continua în următorii ani.”

Mai multe detalii, în VIDEO.


Articol recomandat de sport.ro
Fostul star al fotbalului englez, de nerecunoscut | FOTO
Fostul star al fotbalului englez, de nerecunoscut | FOTO
Citește și...
Cum să ajungi la excelență în comunicare: lecții de la Valentina Vesler, la BizPower cu Marta Ușurelu
Cum să ajungi la excelență în comunicare: lecții de la Valentina Vesler, la BizPower cu Marta Ușurelu

În emisiunea BizPower, Marta Ușurelu a purtat o discuție captivantă cu Valentina Vesler, Director de Comunicare și PR la Valdis Holding, dezvăluindu-ne cum creativitatea și comunicarea eficientă pot transforma o campanie într-un succes răsunător.

Sergiu Mircea, directorul de marketing al Băncii Transilvania, la BizPower: ”Contează foarte mult că suntem un brand local”
Sergiu Mircea, directorul de marketing al Băncii Transilvania, la BizPower: ”Contează foarte mult că suntem un brand local”

Sergiu Mircea, directorul de marketing și comunicare al Băncii Transilvania, a fost invitat la BizPower, emisiune realizată de Marta Ușurelu, difuzată exclusiv online pe www.stirileprotv.ro.

Ileana Botez, președinta PWN România, la ”Biz Power”: ”Femeile au nevoie de mai multă încredere în forțele lor
Ileana Botez, președinta PWN România, la ”Biz Power”: ”Femeile au nevoie de mai multă încredere în forțele lor"

Emisiunea Biz Power, difuzata exclusiv online pe www.stirileprotv.ro, aduce în prim-plan un subiect important pentru dezvoltarea profesională a femeilor din România.

Recomandări
Economia Rusiei este „atât de afectată de războiul din Ucraina, încât nu-și poate permite nici să câștige și nici să piardă”
Economia Rusiei este „atât de afectată de războiul din Ucraina, încât nu-și poate permite nici să câștige și nici să piardă”

Economia Rusiei nu își poate permite să câștige sau să piardă războiul din Ucraina, spune un specialist în domeniu. Asta pentru că Rusia nu poate să suporte costurile de reconstrucție și securizare a Ucrainei.

Gabriel Liiceanu: Politicienii au furat sume “înspăimântătoare” - cât 400 de spitale, 600 de școli și 1.700 km de autostradă
Gabriel Liiceanu: Politicienii au furat sume “înspăimântătoare” - cât 400 de spitale, 600 de școli și 1.700 km de autostradă

Clasa politică din România, „care ne-a adus pe primul loc în clasamentele de corupție ale Europei”, a furat în ultimii 34 de ani sume “înspăimântătoare”, cu care am fi putut construi 400 de spitale de top, 600 de școli și 1700 km de autostradă.

România, evitată de transportul de arme americane către Ucraina. Traseul-surpriză ales în detaliu de SUA prin Europa
România, evitată de transportul de arme americane către Ucraina. Traseul-surpriză ales în detaliu de SUA prin Europa

Pentagonul pregătește mult timp livrările de muniție către Ucraina, iar armele americane au un traseu bine stabilit prin Europa pentru a ajunge în posesia trupelor ucrainene.