REZULTATE Bacalaureat 2012. Promovabilitatea in Sibiu 51,66%


Ultimul update: Sambata 25 August 2012 21:39
Data publicarii: Duminica 08 Iulie 2012 14:13
Categorie: Bacalaureat 2012
Bacalaureat

Rezultatele examenului de bacalaureat din judetul Sibiu, inainte de contestatii, indica o promovabilitate de 51,66 la suta, cu aproximativ doua puncte procentuale mai mica decat cea inregistrata anul trecut.

Procentul de promovabilitate la examenul de bacalaureat este de 51,66 in judetul Sibiu, potrivit inspectorului scolar general Constantin Gorun.

"Se apropie de cel de anul trecut si vom vedea si dupa rezultatul sesiunii din toamna, anul trecut procentul crescand cu numai 20 de sutimi. Speram sa obtinem mai mult anul acesta. Eu cred ca stam foarte bine, comparativ cu alte judete unde am vazut promovabilitate de 15 la suta, acolo chiar mi se pare ca nu se face nimic", a declarat Constantin Gorun.

Potrivit datelor afisate pe site-ul inspectoratului, in judetul Sibiu au fost doua medii 10, obtinute de doua eleve de la Colegiul National "Gheorghe Lazar" din municipiu.

"Am luat 9,76, la profilul mate - info si sunt multumita. Cel mai greu mi s-a parut la romana, dar acolo am luat cel mai mult, am fost surprinsa. In continuare voi da la Bucuresti, la calculatoare", a declarat o absolventa, la vederea rezultatelor.

"Am obtinut 9,23. A fost bine, ma asteptam la mai mult la mate. Dar a fost ok, o sa dau in Bucuresti, la finante - banci. Toti colegii mei au luat note foarte bune. La noi, nu au picat multi, in centru, numai vreo doi-trei picati", a spus o alta tanara.

In judetul Sibiu, s-au inscris la examen 3.245 de candidati si au promovat 1.510. Un numar de 322 nu s-au prezentat la examen, iar alti sase au fost eliminati in timpul evaluarilor.

Cel mai mare procent de promovabilitate a fost inregistrat la Colegiul National "Gheorghe Lazar", cu 98,99, urmat de Colegiul National "Octavian Goga", cu 98,47, Colegiul National "Samuel von Brukenthal", cu 96,43, toate trei unitati din municipiul Sibiu.

In schimb, la polul opus s-a situat Grupul Scolar Agricol "Timotei Cipariu" din Dumbraveni, cu promovabilitate de 2,17 la suta. Anul trecut, promovabilitatea la bacalaureat, in judetul Sibiu, inainte de contestatii, a fost de 53,8 la suta.

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO