Bacalaureat 2012. Sase elevi din Bacau, patru din Buzau si trei din Vrancea, eliminati de la examen

Bacalaureat

Sase elevi din judetul Bacau au fost eliminati, luni, din examenul de bacalaureat, dupa ce asupra lor au fost gasite copiute sau telefoane mobile,

In acelasi timp, patru elevi din judetul Buzau si trei din Vrancea au fost, de asemenea, eliminati, fiind prinsi copiind.

In judetul Bacau, sase candidati care sustineau proba scrisa la limba si literatura romana din cadrul bacalaureatului au fost eliminati din examen dupa ce asupra lor au fost gasite copiute sau telefoane mobile.

Potrivit Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Bacau, trei candidati din cei 4.631 prezenti, luni, la examenul de bacalaureat au fost eliminati pentru tentativa de fraudare a examenului prin copiere, dupa ce asupra lor s-au gasit diverse materiale din care s-ar fi putut inspira. Pe langa acestia, alti trei absolventi de liceu au fost eliminati pe motiv ca nu au predat telefoanele mobile la intrarea in sala de examen, asa cum prevede metodologia.

CITESTE SI: Bacalaureat 2012. BAREMUL la limba romana.

Citește și
Bacalaureat
Bacalaureat 2012. BAREMUL la limba romana. Elevii la iesire: "subiectele erau usoare daca invatai"
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

"Daca este sa comparam cu alte judete sau cu anii din urma, putem spune ca suntem in limitele normalului cu aceste eliminari. Am avut si o situatie mai speciala, in care un candidat, absolvent al unui liceu particular din Bacau din promotia anului trecut, a refuzat sa predea lucrarea la sfarsitul examenului, pe motiv ca nu a scris nimic. Conform metodologiei, a fost obligat de catre profesorii examinatori sa dea o declaratie pe propria raspundere in acest sens, lucru care s-a si intamplat in final", a declarat presedintele Comisiei Judetene de Bacalaureat Bacau, Anca Rafiroiu.

Elevul care a refuzat sa predea lucrarea va primit nota unu din oficiu.

In judetul Buzau, patru absolventi de liceu au fost eliminati de la proba scrisa de limba si literatura romana a examenului de bacalaureat, dupa ce au fost prinsi copiind.

Potrivit inspectorului scolar general adjunct al Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Buzau, Geta Burducea, asupra celor patru elevi, care sustineau examenul la Ramnicu Sarat, au fost gasite fituici.

Burducea a precizat ca un singur elev din judetul Buzau a dat examenul de bacalaureat in conditii speciale, fiind vorba despre un absolvent de liceu care a necesitat o ora in plus pentru realizarea lucrarii intrucat scrie foarte incet, din cauza unor probleme la maini.

In judetul Vrancea, trei elevi au fost eliminati de la proba scrisa la limba si literatura romana, dupa ce au fost prinsi cu aparate handsfree sau cu fituici.

Potrivit inspectorului scolar general, Vasilica Zaharia, asupra unei absolvente care a dat bacalaureatul la centrul de examinare de la Colegiul Tehnic "Gh. Asachi" a fost gasit un telefon mobil. De asemenea, la centrul de la Colegiul Tehnic "Ion Mincu", asupra a doi absolventi din seriile anterioare au fost gasite handsfree-uri.

"Asistentii l-au instiintat pe presedintele de comisie, care a dispus, dupa intocmirea unui proces-verbal, eliminarea din examen. Cadidatii au declarat ca era singura modalitate de a promova bacalaureatul", a declarat Sonica Darmanescu, vicepresedintele centrului de exameninare de la Colegiul Tehnic "Ion Mincu".

Materialele au fost confiscate si sigilate, consituind proba in eventualitatea depunerii unor contestatii, de catre absolventi.
Dupa testul la limba romana, candidatii vor sustine in 3 iulie proba scrisa la limba si literatura materna. In 4 iulie va avea loc proba obligatorie a profilului, iar in 6 iulie candidatii vor sustine proba la alegere a profilului si specializarii.

In 8 iulie vor fi afisate rezultatele, iar in 9 iulie, intre orele 8.00 si 12.00, vor fi depuse contestatiile.

In perioada 10 -12 iulie vor fi solutionate contestatiile, iar in 13 iulie vor fi afisate rezultatele finale.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
Citește și...
Un elev din Hunedoara a fost eliminat de la bacalaureat dupa ce a incercat sa copieze
Un elev din Hunedoara a fost eliminat de la bacalaureat dupa ce a incercat sa copieze

 Elevul a fost eliminat luni, de la proba scrisa la limba si literatura romana a examenului de bacalaureat, dupa ce a fost prins cu fituici.

Bacalaureat 2012. BAREMUL la limba romana. Elevii la iesire:
Bacalaureat 2012. BAREMUL la limba romana. Elevii la iesire: "subiectele erau usoare daca invatai"

Examenul de Bacalaureat din 2012 continua cu prima proba scrisa, cea la limba si literatura romana, ce are loc luni 2 iulie in liceele din toata tara.

BACALAUREAT 2012. Barem limba si literatura romana
BACALAUREAT 2012. Barem limba si literatura romana

Luni, 172.000 de candidati vor sustine proba scrisa la limba si literatura romana. Toate noutatile despre desfasurarea BACALAUREATULUI 2012 le gasiti pe stirileprotv.ro.

Recomandări
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia

Armata Ucrainei a decis să retragă una dintre armele pe care i le-a furnizat Washingtonul, după ce s-a constatat că este vulnerabilă în timpul atacurilor rusești.

Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare

Acuzațiile procurorilor și dosarele penale întocmite pe numele lor nu îi țin pe politicieni departe de funcții. 

Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump.
Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump. "Fără ea, nu vei face nimic, devii un președinte onorific"

Curtea Supremă a SUA a dezbăutut, joi, imunitatea penală a lui Donald Trump. Majoritar conservatoare, aceasta a părut să respingă argumentele candidatului republican la Casa Albă.