Mașini parcă venite din viitor la Salonul auto de la Paris

×
Codul embed a fost copiat

Constructorii auto au adus şi anul acesta la salonul auto de la Paris maşini trăsnite, parcă venite din viitor. Majoritatea vehiculelor concept, electrice şi autonome, nu vor ajunge niciodată pe piaţă.

Sunt folosite de companii pentru a indica în ce direcţie merge industria auto şi pentru a testa reacţia publicului.

E-Tense, creaţie a unei subdivizii a constructorului gigant Peugeot Citroën, poate câştiga cu uşurinţă titlul de "cea mai ciudată" maşină de la salonul auto de la Paris. Vehiculul electric, cu design asimetric, pare desprins dintr-o pictură de Salvador Dali. E împărţit în două maşini, fiecare cu câte două locuri.

Cea dreaptă, de culoare albastră, are volan şi pedale. Cea stângă, roşie, e complet autonomă.

Thierry Metroz, designer-şef al companiei: "Constructorul a ales un concept asimetric. O parte este dedicată plăcerii de a şofa. Partea cealaltă te poartă într-o lume a luxului, te simţi ca într-un cocon."

Citește și
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

Renault a prezentat EZ-Ultimo - un soi de sufragerie pe roţi. Uşile glisante ale limuzinei concept de aproape şase metri lungime dezvăluie un interior somptuos, din lemn, piele şi marmură.

Maşina autonomă, cu motor electric, a fost creată cu gândul la hotelurile şi cluburile exclusiviste care vor să-şi transporte clienţii în condiţii de lux nemaipomenit.

Jim Holder, jurnalist Autocar: "Modelele de maşini concept prezentate la ediţia de anul acesta scot la iveală o industrie care încearcă încă să-şi găsească direcţia pentru viitor. Unele concepte sunt grozav de futuriste. Bineînţeles, companiile testează reacţia publicului. Vor să vadă ce merge şi ce nu merge."

Noul Peugeot E-Legend nu uimeşte prin exteriorul mai degrabă retro. Dacă privim interiorul, vehiculul pare desprins dintr-un film SF. La bord există 16 ecrane care arată viteza şi pe care rulează imagini surprinse de camerele montate de jur împrejurul maşini.

Un alt vehicul concept şi-a propus să se ia la întrecere cu bolizii cu motoare convenţionale. Aspark Owl, cu motor electric de 1150 de cai putere, atinge 100 de km pe oră în 1,99 de secunde, adică mai repede decât modelele clasice. Conceptul va da naştere, în 2020, unei producţii limitate, de doar 50 de bucăţi. Cei care visează la o aşa minunăţie trebuie să depună de pe acum un avans consistent, urmând ca la livrare să achite restul până la 3 milioane de dolari.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Maşini
Maşini "de epocă" care ating 500 km/h, prezentate la Salonul Auto de la Geneva

Pe lângă bolizii rapizi ca vântul şi maşinile cu design futurist, la salonul auto de la Geneva şi-a găsit loc şi un alt tip de autovehicule. Vorbim de autoturismele de lux, inspirate din modele de epocă sau din cele clasice, populare cu decenii în urmă.

Recomandări
Cătălin Cîrstoiu: „Nu sunt în incompatibilitate. La Anemona Med mi-am ajutat colegi”
Cătălin Cîrstoiu: „Nu sunt în incompatibilitate. La Anemona Med mi-am ajutat colegi”

Medicul Cătălin Cârstoiu, candidatul comun al PSD și PNL pentru Primăria Capitalei a declarat că mandatul său este pe masa coaliției. Liderii celor două partide i-au cerut să lămurească acuzațiile de incompatibilitate.

Statele membre NATO au ajuns la un acord privind Ucraina. Decizia anunțată de Jens Stoltenberg
Statele membre NATO au ajuns la un acord privind Ucraina. Decizia anunțată de Jens Stoltenberg

Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, printre care baterii de rachete Patriot, a anunţat, vineri, secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.