Ziua Portilor Deschise la comandamentul Diviziei 4 Infanterie ”Gemina” din Cluj-Napoca

Ultima actualizare: 25-04-2014 07:10
Ziua Portilor Deschise la comandamentul Diviziei 4 Infanterie ”Gemina” din Cluj-Napoca

Armata Romana aniverseaza Ziua Fortelor Terestre, iar la sediul Diviziei 4 Infanterie ”Gemina” se vor oganiza o serie de manifestari. Clujenii vor putea sa ii cunoasca pe militari si sa participe la exercitii special pregatite pentru eveniment.

Maine, 23 aprilie, incepand cu ora 10.00 pana la ora 14.00, portile comandamentului Diviziei 4 Inanterie ”Gemina” vor fi deschise tuturor celor interesati sa-i cunoasca pe purtatorii uniformei Armatei Romane de la Cluj-Napoca.

In prima parte a programului, personalul comandamentului va participa la un simpozion cu tematica aniversarii zilei, dupa care, in cadru festiv, se vor acorda distinctii onorifice din partea esaloanelor superioare celor mai merituosi camarazi. Activitatea in regim interior se va incheia cu prezentarea unui ”portret de luptator”, prin invitarea plutonierului major Vasile Zbanca, din Batalionul 812 Infanterie “Bistrita”, militar ranit intr-o misiune de patrulare din Afganistan, in 2010.

In interiorul sediului unitatii, vizitatorii vor asista la exercitile demonstrative ale cercetasilor Batalionului 317 Cercetare ”Vladeasa”, ale politistilor militari din structura Batalionului 400 Sprijin ”Feleacu” si nu in ultimul rand, vor putea viziona o expozitie de armament, tehnica de lupta si echipament aduse din Floresti, de la Regimentul 50 Rachete Antiaeriene ”Andrei Muresianu” si Batalionul 7 Aruncatoare Proiectile Reactive ”General Vasile Danacu” si din Someseni, de la Batalionul 317 Cercetare ”Vladeasa”, Batalionul 55 Comunicatii si Informatica ”Napoca” si Depozitul Materiale de Intendenta.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO