Zeci de bucatari au pregatit o mamaliga de 400 de kilograme. Vezi cum arata preparatul
Fericiti cei care stau la Cluj sau macar au trecut ieri pe acolo. Cea mai mare mamaliga din tara s-a gatit in fata a peste 300 de pofticiosi. Chiar primarul i-a servit apoi din bunatatea aburinda.
Zeci de bucatari au invartit facaletul ore in sir pentru ca mancarea sa fie pregatita pe gustul ardelenilor - cu multe jumari si branza de burduf.
Putin dupa orele pranzului, in parcarea unui centru comercial mirosea mai ceva ca la restaurat. Toti mesenii de ocazie asteptau mamaliga gigantica, vedeta evenimentului.
„Mamaliga are 400 de kilograme. Am folosit 30 de kilograme de cas, este un preparat traditional adevarat. A fost o munca imensa in spatele nostru, am muncit la ea 4 ore, 60 de kilograme de mamaliga, 30 de branza si 10 de jumari”, Gelu Visan, bucatar sef.
Aproape o jumatate de tona de mamaliga s-a topit in cateva minute. Nimeni nu s-a plans, chiar daca in portie nu s-au nimerit nici jumari, nici bucatele de cash. Mamaliga a fost atat de gustoasa incat la final, tot poporul s-a lins pe degete.
La eveniment s-a prezentat si marele castigator master Chef Petru Buicu. Initial, doar a supervizat toata manifestarea. Apoi s-a implicat direct.
Sursa: Pro TV
Etichete: cluj, festival, mancare, competitie, mamaliga, ardeal,
Dată publicare:
10-09-2012 10:31