Zapada in judetul Bistrita-Nasaud. Circulatia pe DN 17 se desfasoara in conditii de iarna

Ultima actualizare: 24-11-2014 07:02
iarna, drum inzapezit, zapada, DN, soferi, cauciucuri

Dupa ce in cursul noptii in Muntii Bargaului a cazut prima ninsoare din acest an, iar la Piatra Fantanele, din Pasul Tihuta, stratul de zapada masoara doi centimetri, circulatia se desfasoara in conditii de iarna.

Potrivit Sistemului de Gospodarire a Apelor Bistrita-Nasaud, in noaptea de joi spre vineri a nins la Piatra Fantanele si in zona satului Mita, aflata pe cealalta parte a versantului Muntilor Bargaului.

Zapada s-a depus intr-un strat de doi centimetri. Cantitatea maxima de precipitatii a fost de 3 litri/metru patrat si s-a inregistrat la punctul de masurare de la Valea Strajii, aflat la baza Pasului Tihuta. Temperaturile au scazut si ele sub zero grade.

Bistrita-Nasaud este, pana vineri la ora 12.00, sub cod galben de precipitatii insemnate cantitativ, ninsori si intensificari ale vantului. Drumarii actioneaza deja in zona de munte cu sase autobasculante echipate cu lama si raspandire.

Potrivit lui Alexandru Slavita, seful Sectiei Bistrita a Drumurilor Nationale, in baza de la Piatra Fantanele sunt 2.000 de tone de nisip, sare, respectiv 90 de tone de clorura de calciu.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO