Spargerile la pont prind tot mai mult teren in randul hotilor

Ultima actualizare: 11-04-2013 06:59

Spargerile date la pont s-au inmultit, iar politistii ne sfatuiesc pe toti sa ne protejam locuintele. Hotii s-au specializat - un grup identifica imobilele, unul urmareste victimele, iar cand acestea pleaca intervin spargatorii.

De zece ani, domnul Bilc se chinuie sa puna pe picioare un hotel cu 16 camere. Acesta urma sa fie dat in folosinta in aceasta vara, dar intr-o noapte hotii au venit si au furat aproape tot. Chiar daca familia locuieste in apropiere, acestia nu s-au gandit nicio secunda sa monteze camere de supraveghere in cladire.

Intr-o singura noapte, hotii au luat bunuri in valoare de 11.000 de euro. De la paturi, pana la candelabre sau usi, nici caloriferele de pe pereti nu au scapat. Ca sa le poata sustrage, hotii au taiat tevile de cupru.

Si la Satu Mare, hotii au dat o lovitura la pont, au furat din locuinta unui om de afaceri bijuterii si bunuri de peste peste 100.000 de euro. Autorii sunt patru tineri care au ajuns acum dupa gratii pentru infractiunea de furt calificat.

Alti 4 indivizi sunt cercetati, dupa ce au fost vazuti ca urmareau mai multe locuinte. Politistii spun ca au legatura cu niste hoti din Cluj, care au pradat vile de lux. In Tara Oasului intr-o singura localitate au furat din case bunuri de peste 200.000 de lei.

„Ponturile sunt date de pers din lumea interlopa care cunosc faptul ca propietarii caselor nu se afla acasa, cunosc date despre programul acestora, hotii s-au documentat efectiv 3, 4, 5 zile”, declara seful Serviciului de Investigatii Criminale Dinu Urate.

Cele mai multe spargeri au loc in casele unde nu sta nimeni, pentru ca proprietari sunt plecati la munca in strainatate.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO