Situatia in Gruia este disperata: "E gata, nu se mai poate face nimic. CFR merge in Liga a II-a"

Cadu, Muresan

Paszkany a incercat o ultima varianta pentru a salva clubul. Acesta a vandut cu 2,55 milioane de euro un teren de antrenament catre omul de afaceri Stefan Gadola, unul dintre actionarii clubului si unul dintre cei trei fondatori ai grupului EnergoBit.

Paszkany insa a ramas cu numai 1 milion de euro, deoarece restul au fost blocati de banci si finante, in urma unor datorii avute de Paszkany. A fost ultima varianta a sefului din Gruia. "E gata, nu se mai poate face nimic. CFR merge in Liga a II-a", au spus apropiatii CFR-ului pentru www.prosport.ro.

Situatia din Gruia devine mai dramatica pe zi ce trece, anunta in exclusivitate ProSport. Paszkany Arpad nu are bani cash si nu e dispus la sacrificii pentru a face rost de lichiditatile care sa salveze clubul. Practic, in acest moment omul de afaceri trebuie sa faca rost de 3 milioane de euro pentru a aduce situatia la zero.

CFR are numeroase datorii catre fosti jucatori, catre impresari, dar si catre angajati si actualii fotbalisti. Cadu si compania nu au mai vazut bani din salariu in acest an si nu au mai incasat nicio prima de joc din februarie 2013. Daca nu plateste toate datoriile pana luni, CFR risca sa fie retrogradata in esalonul secund, daca se va mentine licentierea. La cererea cluburilor, FRF a trimis o scrisoare la UEFA prin care solicita parerea forului european in privinta scoaterii licentelor. Sefii din Gruia au semnale ca pentru sezonul viitor nu se va putea renunta la licentiere.

Risca si depunctarea

Citește și
CFR Cluj - U Cluj
Se stinge lumina in Gruia. CFR - U a fost la un pas sa nu se dispute
VIDEO. Scene șocante: un deținut se furișează în spatele unei tinere și își dă pantalonii jos. Ce a urmat

Chiar daca ar primi o gura de oxigen de la UEFA, CFR va avea mari probleme in continuare. Clubul trebuie sa scoata peste 100.000 de euro din conturi in perioada urmatoare pentru a nu risca depunctarea. Camera Nationala pentru Solutionarea Litigiilor din cadrul FRF a decis la finalul lunii februarie ca Paszkany trebuie sa ii dea lui Eduard Stancioiu 55.000 de euro reprezentand restante salariale si lui Nicolas Godemeche suma de 46.219 de euro. Daca situatia nu se va redresa, majoritatea fotbalistilor de acum isi vor depune memorii pentru a deveni liberi de contract sau sa isi recupereze restantele salariale. 10 fotbalisti ai Clujului sunt la final de contract: Piccolo, Rada, Maftei, Pedro, Batin, Amadio, Manca, Chanturia, Gabionetta si Djokovic. Ca amanunt, ultimul s-a plans in presa din Italia ca nu a mai primit niciun euro de la club in ultimele cinci luni.

Pregatesc dosarul pentru insolventa

In acest moment in Gruia se discuta tot mai mult de esalonul secund si o reconstructie din temelii a echipei, cu jucatori tineri si salarii de maxim 6.000 de euro lunar. Daca UEFA nu scoate licentierea, Paszkany are deja pregatit dosarul pentru a baga clubul in insolventa, metoda tot mai des folosita de finantatorii din Liga 1 pentru a scapa de datoriile catre salariati!

„Principala grija a noastra acum este sa ne salvam de la retrogradare”, Ricardo Cadu, capitan CFR Cluj

 

Articol recomandat de sport.ro
Dorinel Munteanu și-a bruscat un jucător: ”Trebuia să fiu și mai dur! Nu s-a uitat la mine!”
Dorinel Munteanu și-a bruscat un jucător: ”Trebuia să fiu și mai dur! Nu s-a uitat la mine!”
Citește și...
Omul care a rescris statistica derby-ului din Cluj: Am intrat in istorie
Omul care a rescris statistica derby-ului din Cluj: Am intrat in istorie

"U" Cluj s-a impus in fata CFR-ului, scor 2-1, chiar pe ternul rivalei, golul victoriei fiind marcat de Raul Ciupe. Ciupe spune ca a simtit cu mult timp in urma ca “U” va invinge.

Se stinge lumina in Gruia. CFR - U a fost la un pas sa nu se dispute
Se stinge lumina in Gruia. CFR - U a fost la un pas sa nu se dispute

Fosta campioana a Romaniei a ajuns intr-o situatie financiara alarmanta. “Suntem neplatiti de 4 luni si jumatate”, a recunoscut Vasile Maftei, dupa derby-ul cu Universitatea.

Recomandări
România va intra într-un proces de ajustare fiscal-bugetară din 2025. Reguli
România va intra într-un proces de ajustare fiscal-bugetară din 2025. Reguli "mult mai stricte" pentru gestionarea finanţelor

România va intra într-un proces de ajustare fiscal-bugetară, începând din 2025, iar regulile pentru gestionarea finanţelor ţării vor fi mult mai stricte, a anunţat, vineri seara, ministrul Finanţelor, Marcel Boloş.

Măsură radicală luată în Ungaria. Locul de care nimeni nu mai are voie să se apropie după ce Dunărea a atins un nivel record
Măsură radicală luată în Ungaria. Locul de care nimeni nu mai are voie să se apropie după ce Dunărea a atins un nivel record

Potrivit autorităților ungare, Dunăre a atins nivelul maxim în sâmbătă dimineața, la ora locală 07:00. Atunci ar fi măsurat în jur de 8,5 metri, iar polițiștii de aici estimau, vineri, o creștere de aproximativ 40-50 centimetri.

"Amendamentul Iohannis" și jocurile de culise. De ce ar vrea PSD ca președintele să fie pe lista PNL la parlamentare

Inițiativa PNL, care i-ar permite președintelui Klaus Iohannis să candideze la alegerile parlamentare, naște controverse în instituțiile statului.