Sezonul fracturilor. Sibienii ajung ca pe banda rulanta la ortopedie

Ultima actualizare: 19-06-2012 17:27

In Sibiu temperaturile extrem de scazute din ultimele nopti au transformat stradutele si trotuarele dintre blocuri in adevarate patinoare. Cel putin 20 de sibieni viziteaza zilnic sectia ortopedie si se aleg cu minim 30 de zile de repaus fortat.

Pietonii sibieni sunt nevoiti sa faca slalom pe aleile inghetate, iar cei ghinionisti se aleg cu fracturi de membre. Este si cazul lui Romulus Gavril, care a vrut sa ajunga la gara, dar gheata i-a venit de hac. „M-am accidentat. Am alunecat pe trotuar, nu era curatat trotuarul si mi-am rupt glezna”, spune barbatul de 60 de ani. Cu o situatie asemanatoare s-a intalnit si domna Dorina. A vrut sa iasa la cumparaturi, dar plimbarea a fost de scurta durata. A cazut pe trotuarul inghetat si si-a rupt mana.

Pietonii ghinionisti stau trei luni pe tusa

Medicii serviciului de urgenta si ortopedie se confrunta in acest sezon cu un numar impresionant de probleme ortopedice. „Recuperarea in astfel de cazuri este destul de lunga, o fractura de oase mai mici sau de oase mai subtiri, cum sunt cele ale mainii, poate dura aproximativ trei saptamani de stat in ghips”, explica medicul Draia Cotizo. Mai mult, dupa aceasta perioada mai sunt necesare in jur de doua luni de recuperare.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO