Pregatiri intense pentru sarbatoarea Pastelui in Ardeal
Rolul principal al mesei festive de Paste va fi mielul, asa se face ca cei care sarbatoresc Invierea Domnului in acest sfarsit de saptamana, au pornit inca de astazi in cautarea mieilor.
Ciobanii au oferta bogata si la pret mai mic fata de anul trecut cand un kilogram de carne costa 15 lei. Anul acesta pretul porneste de la 13 lei kilogramul pe viu, iar preturile vor mai scadea.
Primii miei si iezi au aparut inca de astazi in piata din Targu Mures. Crescatorii de miei nu isi permit sa ceara mai mult de 13 lei pe kilogram pe mielul viu cu toate ca animalele au mancat porumb mult ca sa ajunga sa fie buni de taiat .
Ciobanii se astepta ca zilele urmatoare numarul celor care vor cumpara miel viu sa creasca. Nimeni nu risca sa nu aiba pe masa de sarbatoare ciorba de miel, friptura sau miel umplut.
In ultimii ani a aparut si moda iezilor. Cei care nu vor sa aiba pe masa friptura de miel, si-au ales cate un ied, la 10 lei kilogramul.
Cei care nu au ajuns la piata si vor sa cumpere carnea de miel mai ieftina se duc sa o ia direct de la stane.
Carnea de miel sacrificat porneste anul acesta de la 26 de lei kilogramul, spre sfaristul saptamanii, insa va mai scadea chiar pana la 22 de lei, spun crescatorii.