Obligatii noi pentru furnizorii telecom

Ultima actualizare: 01-10-2012 03:26

Clujenii vor putea sa-si schimbe mai usor furnizorul de telefonie. Catalin Marinescu, presedintele ANCOM, a explicat in cadrul Reuniunii Regionale de la Cluj ca noile reglementari legislative vin cu o serie de drepturi pentru populatie.

Noua legislatie aplicata de Autoritatea Nationala pentru Reglementarea si Administrarea in Comunicatii (ANCOM), intrata in vigoare in 25 februarie, prevede ca niciun contract nu mai poate dura mai mult de 24 de luni. Mai mult, noile contracte contin mai multe clauze minime obligatorii. Astfel, daca pana acum trebuia sa asteptam 10 zile pentru a trece dintr-o retea in alta, procedurile vor dura cel mult trei zile.

„Furnizorii nu sunt afectati, ei practic trebuie sa implementeze noi standarde, de exemplu privind securitatea retelelor si este in interesul utilizatorului care foloseste retele, ca acestea sa fie sigure”, explica Catalin Marinescu, presedinte ANCOM.

Noile reglementari cuprind restrictii pentru folosirea terminalelor, informatii de gestionare a traficului pentru a evita congestionarea retelei, dar si masuri impotriva amenintarilor de securitate. In ceea ce priveste deciziile care vor afecta furnizorii, Catalin Marinescu spune ca in cel mult doua saptamani va avea loc o consultare publica. Una dintre deciziile care impacteaza furnizorii se refera la parametri de transmitere a programelor audio-vizuale, iar a doua se refera la modul de raportare a incidentelor de securitate.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO