Moare CFR Cluj. Miriuta si jucatorii pleaca, datoriile trec de 5 milioane €, potentialul cumparator s-a razgandit

13-11-2014 15:17


Moare CFR Cluj. Miriuta si jucatorii pleaca, datoriile trec de 5 milioane €, potentialul cumparator s-a razgandit.

CFR Cluj, una dintre cele mai vechi echipe din Romania, a intrat in moarte clinica. Joi dimineata, potentialii cumparatori au anuntat ca nu mai preiau clubul dupa ce au vazut rezultatele auditului pe care l-au comandat.

In urma auditului comandat de Stefan Gadola si asociatii sai s-au stabilit datorii de peste 5 milioane de euro, care i-au speriat pe potentialii cumparatori.

CFR Cluj, club fondat in 1907 si care in ultimii 6 ani a castigat de 3 ori titlul si e cea mai galonata echipa din Romania din 2008 incoace, e la un pas de desfiintare. Datoriile trec de 5 milioane de euro, patronul Arpad Paszkany n-a mai platit fotbalistii, in unele cazuri, de peste un an, iar potentialii investitori s-au razgandit si au anuntat ca nu mai vor sa cumpere echipa. Conform site-ului stiridesport.ro, directorul executiv Razvan Zamfir i-a anuntat joi dimineata pe jucatori ca "Gata, s-a terminat! Sunteti liberi sa va depuneti memorii si sa va cautati alte cluburi", iar situatia a devenit imposibil de rezolvat.

Tranzactia dintre Arpad Paszkany si Stefan Gadola, in privinta pachetului majoritar de actiuni al CFR-ului, trebuia sa se finalizeze astazi. O firma de audit, contactata de actionarii Energobit, a disecat datoriile clubului, iar rezultatul i-a facut pe acestia sa se razgandeasca. Initial s-a discutat intre partile implicate in vanzarea actiunilor de datorii de pana la 3 milioane de euro. In urma controlului a iesit la iveala o suma mult mai mare pe care CFR-ul o datoreaza. Este vorba de 5 milioane de euro, bani care reprezinta restante catre actuali si fosti jucatori si antrenori, datorii la stat si catre alte entitati. Acesta a fost motivul pentru care Stefan Gadola si asociatii sai au blocat negocierile cu Arpad Paszkany si au spus „pas” ideii de a prelua pachetul majoritar de actiuni al clublui.

Miriuta si jucatorii pleaca

In actuala situatie este greu de crezut ca problemele financiare ale CFR-ului se vor rezolva curand, singurele surse eventuale de venit fiind vanzarea unor jucatori in pauza de iarna. Fotbalistii si-au anuntat deja antrenorul ca isi vor depune memorii pentru a deveni liberi de contract, iar de la echipa va pleca si Vasile Miriuta.

ProSport a incercat sa ia legatura cu patronul Arpad Paszkany si cu presedintele Iuliu Muresan, dar niciunul nu a raspuns la telefon.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO