Incepe Competitia Locala TIFF 2016. Artistii clujeni isi pot inscrie filmele

Ultimul update: Duminica 27 Martie 2016 07:03
Data publicarii: Joi 24 Martie 2016 13:34
Categorie: Ardeal
Incepe Competitia Locala TIFF 2016. Artistii clujeni isi pot inscrie filmele

TIFF angreneaza comunitatea artistilor vizuali clujeni in Competitia Locala TIFF, pentru al saptelea an consecutiv, oferindu-le pasionatilor de film sansa de a-si prezenta productiile pe marele ecran, in timpul festivalului.

Dedicata amatorilor, artistilor vizuali emergenti si profesionistilor originari din Cluj sau care locuiesc, lucreaza, studiaza in orice localitate din judetul Cluj, competitia isi propune sa descopere si sa sustina talente si viziuni artistice noi.

Pana pe data de 30 aprilie 2016 (ultima zi de receptionare a titlurilor), cei interesati pot trimite filme pe orice tema, cu lungimea maxima de 30 de minute, in format digital, Quick time, FullHD - 1920 x 1080, Codec h264 sau mpeg2, Data rate 15 - 20 mbs, Stereo aac. Nu se mai accepta alt tip de format.

Productiile trebuie sa fie realizate in perioada 8 iunie 2015 – 30 aprilie 2016. Filmele, impreuna cu formularul de inscriere completat, disponibil pe http://tiff.ro/competitie-locala/regulament, trebuie trimise la Casa TIFF, Str. Universitatii, nr. 6, Cluj-Napoca. Nu vor fi acceptate in competitie filmele cineastilor care au castigat la mai mult de doua editii anterioare.

Organizatorii vor anunta titlurile care intra in Competitia Locala TIFF 2016 pana cel tarziu la data de 20 mai. O selectie a celor mai bune filme dintre cele inscrise vor fi prezentate in cadrul unui eveniment special la TIFF. Atunci va fi anuntata si cea mai buna creatie, desemnata de un juriu alcatuit din trei membri cu experienta in cinematografie si recompensata cu Premiul Competitiei Locale TIFF.

Federatia Fabrica de Pensule va acorda o Mentiune Speciala filmului cu o viziune artistica angajata, care pune sub semnul intrebarii subiecte sau problematici relevante pentru comunitatea locala sau societatea contemporana in contextul social actual.

In 2015, Premiul Competitiei Locale i-a revenit filmului Ridica-te si umbla! / Kelj fel, és jársz!, regia Bán József, iar o Mentiune Speciala i-a fost oferita de Fabrica de Pensule filmului Sorin, de Sofia Iulia Nelega.
 

Incepe Competitia Locala TIFF 2016. Artistii clujeni isi pot inscrie filmele Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Pro TV

Clujul gazduieste in acest weekend cea de-a patra editie a Festivalul Transylvania History Days

Clujul gazduieste in acest weekend cea de-a patra editie a Festivalul Transylvania History Days

UBB isi deschide portile pentru viitorii studenti

O noua reprezentatie pe strada Zaracatan: cel mai frumos show de echitatie din Romania se joaca din nou in weekend!

La Cluj-Napoca incepe azi cel mai mare Street FOOD Festival din Romania

Tot ce trebuie sa stii pentru a te distra la maxim la Electric Castle

Programari exclusiv online pentru inmatricularea provizorie a vehiculelor. Ghiseu distinct numere rosii

The Street FOOD Revolution - cel mai mare Street FOOD Festival din Romania ajunge acasa, la Cluj-Napoca

The Street FOOD Revolution - cel mai mare Street FOOD Festival din Romania ajunge acasa, la Cluj-Napoca

Incepe un weekend plin de muzica buna si relaxare la Cluj. Jazz in the Park propune zeci de concerte in parc

S-a deschis Podul Traian din Cluj-Napoca dupa aproape un an de zile

Apa potabila pentru clujeni pe durata caniculei

Jazz in the Park, ziua 2: Dhafer Youssef la Opera Maghiara, concursul international de, concerte in strada si la Pata Rat

UBB scoate la concurs aproape 2.000 de locuri in extensiile universitare