In Cluj se cauta cel mai iscusit bucatar de sushi
Ogawa Hirotoshi, master sushi chef, a venit special din Japonia pentru a-l cauta pe cel mai talentat roman in prepararea sushiului.
In competitia jurizata de maestrul Ogawa s-au inscris 12 tineri pasionati de bucataria japoneza, iar miza e mare. Castigatorul va pleca in Japonia, iar dupa traininguri de specialitate se va lupa cu bucatari din 11 tari pentru a-si dovedi suprematia. „Anul viitor, in luna martie, va avea loc in Japonia un concurs de sushi. Motivul pentru care am venit este acela de a alege un bucatar de sushi”, spune Ogawa Hirotoshi.
Printre tinerii care se lupta pentru titlul de master sushi chef se numara si Gabriel. Are 24 de ani si prepara sushi de sase ani. In mai putin de patru minute, Gabi poate sa prepare un meniu format din 16 bucati de sushi. Se pregateste intens in aceste zile sa convinga juriul exterm de exigent venit tocmai din Japonia. „Pregatirile pentru concurs sunt suficient de dure si serioase, ca sa zic asa, deoarece vom fi 11 tari la concurs si trebuie sa ne pregatim si sufleteste si tehnic”, spune bucatarul.
Chiar daca prepara sushi de sase ani, Gabi poate fi considerat un novice. Un bucatar de sushi isi primeste aceasta titulatura abia dupa cinci ani de experienta deoarece necesita o tehnica speciala. Indiferent daca va castiga el sau un alt concurent, in final tot clujenii vor fi adevaratii castigatori. Mancarea japoneza va fi ridicata la rang de arta.