Expozitie de fluturi tropicali vii la Muzeul Zoologic din Cluj-Napoca

Ultima actualizare: 25-10-2013 06:54

Zeci de fluturi din toata lumea pot fi studiati si admirati, in cadrul unei expozitii pline de culoare, la Muzeul Zoologic din Cluj-Napoca. Vizitatorii au putut sa ii priveasca pe indelete, intr-un fluturarium creat cu grija de muzeografi.

 

Plapandele vietuitoare traiesc acum intr-un spatiu imbracat in panza alba, decorat cu plante naturale si au caldura si umezeala ca la Tropice. Se simt asadar ca in mediul lor natural si sunt hranite ca niste oaspeti de soi cu felii de portocale.

Sute de oameni au venit sa vada expozitia inedita si s-au simtit ca in toiul primaverii. Delicatele vietuitoare au fost admirate indelung de vizitatori. Studentii pasionati de insecte au ramas muti de uimire cand au vazut fluturii tropicali. Exemplarele aduse din Indonezia, Thailanda si America de Sud au nevoie un regim special de clima si hrana. Tocmai de aceea, astfel de expozitii sunt rare.

Vizitatorii pot asista si la momentele in care fluturii ies din cocon, ajutati uneori de specialisti (imagini cu fluturele care iese din cocon). Expozitia gazduita de muzeul din Cluj-Napoca este deschisa publicului pana la sfarsitul lunii noiembrie.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO