Doi pui de lupi, tinuti in captivitate de doi iubitori de animale din Bistrita-Nasaud

Ultima actualizare: 13-03-2014 06:48
Bacău: patru oameni eu fost muşcaţi de un lup turbat

Doi pui de lup, in varsta de opt-noua luni, care erau tinuti in captivitate in doua sate din Bistrita-Nasaud, au fost preluati de o asociatie pentru a fi eliberati ulterior in mediul lor natural.

Cei doi pui de lup au fost gasiti la o persoana de 32 de ani din satul Nuseni, respectiv la una de 46 de ani din Uriu, unde erau tinuti in captivitate la domiciliu. Politistii, in colaborare cu reprezentanti ai Agentiei de Protectia Mediului Bistrita-Nasaud, au predat cele doua animale reprezentantilor Asociatiei pentru Conservarea Diversitatii Biologice (ACDB) din Vrancea, in vederea integrarii acestora in mediu natural, mai precizeaza reprezentantii Politiei.


Contactat telefonic, directorul Agentiei de Protectie a Mediului Bistrita-Nasaud, Stefan Muresan, a spus ca cele doua persoane la care au fost gasiti puii de lup nu sunt vanatori, ci iubitori de animale.

"Din ceea ce ne-au spus, lupoaica a fost impuscata, iar puii erau orfani. I-au crescut pe langa gospodarii si nu au stiut ca trebuie sa spuna cuiva despre asta. Nu ii acuzam de rele intentii. Pur si simplu sunt niste oameni simpli. Intrucat cei doi pui au deja opt-noua luni, nu pot fi eliberati pur si simplu fiindca aproape s-au domesticit. In salbaticie risca sa moara. Ca urmare, am contactat aceasta organizatie care se ocupa de reintegrarea animalelor in mediul lor natural. Vor fi tinuti in carantina si apoi, treptat, obisnuiti din nou cu salbaticia. Noi nu avem in judet organizatii care sa faca acest lucru", a spus Stefan Muresan.


Cele doua persoane care detineau lupii sunt cercetate acum de politistii Biroului Arme, Explozivi si Substante Periculoase.

In urma ultimei actiuni de evaluare a efectivelor de animale strict protejate, din care face parte si lupul, au fost inventariate in Bistrita-Nasaud 230 de exemplare de lup.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO