Descinderi in forta la un clan tiganesc din Satu Mare, vestit pentru ilegalitatile comise

Ultima actualizare: 27-04-2014 07:17

Sefii gruparii, un barbat de 62 de ani si fiul sau, de 28 de ani, sunt acuzati de inselaciuni, camatarie si santaj asupra unui avocat. I-ar fi cerut acestuia 5.000 de euro si l-ar fi amenintat ca daca nu plateste, sotia si copilul sau vor fi omorati.

Membrii clanului Rostas s-au trezit de dimineata, la ora 6, cand mascatii si criminalistii au luat la verificat cele 16 camere ale imobilului in care locuiesc, precum si numeroasele anexe. Dupa 4 ore de perchezitii, oamenii legii i-au retinut pe sefii clanului si le-au confiscat cateva sabii si un pistol, detinute ilegal.


In plangerea depusa la politie, avocatul sustine ca cei doi i-ar fi cerut inainte de sarbatori 5.000 de euro, ca sa nu raspandeasca vestea in oras ca in trecut i-ar fi imprumutat niste bani cu camata. Cum avocatul le-a ras in nas, dupa cateva zile a primit amenintari cu moartea, la adresa familiei lui. Revoltat, omul s-a dus direct la politie.


„Politistii serviciului investigatii criminale au retinut doi barbati cercetati pentru activitati de santaj, respectiv violare birou profesional. In urma perchezitiilor la domiciliu s-au ridicat arme albe si un pistol detinut ilegal”, a mentionat comisar Dinu Urite, sef Serviciu Investigatii Criminale Satu Mare.


Cei doi indivizi, tata si fiu, care conduceau clanul Rostas au fost retinuti pentru 24 de ore. Tanarul fusese eliberat conditionat din inchisoare, dupa ce s-a urcat beat la volan, si fara permis - si a omorat cu masina o persoana.

Avand in vedere antecedentele lui, dar si ale tatalui sau, care a mai fost cercetat pentru camatarie si inselaciune - amandoi risca cel putin 7 ani de inchisoare.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO