Cum se pregatesc cei de la CFR Cluj pentru Champions League

CFR Cluj cantonament

In cantonamentul CFR-ului situatia este foarte relaxata. Strainii campioanei sunt conectati la Campionatul European.

In receptia hotelului unde este cazata campioana Romaniei televizorul sta deschis pe ORF, postul care transmite toate meciurile de Euro, nu doar jumatate ca la noi. Ca o activitate de familie, membrii echipei urmaresc in fiecare seara meciurile de la Campionatul European si discuta sansele fiecaruia la calificare. Unii tin cu Portugalia, altii cu Italia. Presedintele Muresan merge pe mana Germaniei, iar Rada s-a alaturat prietenului sau, Kapetanos, si sustine Grecia. Iti dai seama de simpatii dupa cum se aseaza la mese.

Secunzii lui Andone isi fac aparitia si se instaleaza comod, fotbalistii inca sunt la masa. Primul care isi face aparitia este Piccolo, putin emotionat, cu o sticla de apa minerala in mana si tableta in cealalta. E dezamagit ca meciul principal este Spania - Croatia si incepe sa caute un site bun care sa transmita partida Italiei, tara sa natala. Nimereste un post arabesc dar nu pare sa il deranjeze limba acestora. Langa el ia loc si preparatorul fizic, Paolo Potocnik, tot un italian, dar si Amandio, portarul clujenilor.
Sperantele nu sunt foarte mari in randul peninsularilor. "Fac blat astia si ne ducem acasa", spune putin dezamagit preparatorul fizic rozandu-si unghiile. Ronny apare imediat si ii descreteste fruntea: "Bate Spania si merge Italia in sferturi, stai linistit". Mijlocasul primeste liber pentru a doua zi pentru gandurile bune pe care le are pentru italieni. Vine si Ando si se aseaza in mijlocul lor. Le explica tuturor calculele grupei, metoda clasamentului in trei si apoi incepe sa tina pumnii Croatiei, in timp ce isi aduce de meciul de la Split al lui Dinamo: „Ce atmosfera faceau astia, incredibil". Isi face timp si pentru Kapetanos, care este relaxat pentru ca Grecia e deja in sferturi: "Ce noroc ati avut. Jucati cu Germania, nu? Pai, de ce v-ati mai calificat?! Un meci in plus, de fapt…". Iar se rade.

Gol Italia. "Cine a dat gol, Al Bano?"
Grupul italienilor se teme de meciurile de culise si sunt repede luati in primire de romanii din staff-ul lui Ando: "De-aia va aresteaza astia prin Italia ca vedeti numai blaturi!".Emotiile dispar pentru peninsulari cand Cassano deschide scorul, dar sunt repede luati peste picior de Andone: "Cine a dat gol, ma, Al Bano?". Raspunsul vine repede din partea lui Piccolo, putin ironic. "Dar voi cu cine tineti?". Iuliu Muresan intra in discutie si exprima in mod clar situatia nationalei Romaniei. "Au altii grija sa nu mai avem emotii la Euro". Seara se incheie linistit dupa golul lui Jesus Navas, care incheie socotelile si trimite Spania si Italia in sferturi. Toata lumea e fericita. Ah, si relaxata, ceva mai rar intalnit la echipele din Bucuresti.

Romanii si portughezii au iesit la o inghetata
In timpul celor doua meciuri, nu toata lumea a fost conectata la importanta meciurilor. Deac, Nicoara si Cadu au profitat de putinul timp liber si au iesit la plimbare pe stradutele din micul orasel. Au preferat sa manance o inghetata in timp ce colegii lor italieni sufereau alaturi de squadrra azzura.
Ieri a venit si Ivo Pinto
Pana in acest moment, clujenii au reusit cinci transferuri pentru sezonul viitor. Dintre acestia doar patru au plecat in acelasi timp cu echipa, in timp ce Ivo Pinto a sosit aseara in cantonamentul ardelenilor. Totusi, presedintele echipei a afirmat ca transferurile nu se vor opri si vor cauta sa mai aduca un atacant de careu si inca un mijlocas central.

Citește și
Paszkany, Ando
Nume neasteptat pe lista lui CFR Cluj
„Păpușa de fier a lui Putin” explică propaganda Kremlinului: „Nu contează ce se întâmplă cu adevărat”

Cine a venit la CFR:
Felgueiras (portar), Ivo Pinto (fundasdreapta), Diogo Valente (mijlocas stanga), Laszlo Sepsi (fundas stanga), Ciprian Deac (mijlocas stanga)

Articol recomandat de sport.ro
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Citește și...
CONFRUNTARE SOC. Fani vs Ana Maria
CONFRUNTARE SOC. Fani vs Ana Maria

Noul manager de la U Cluj a ajuns aseara la Cluj. Prodanca va debuta in functie pe „Clujana”. Impresara n-a fost de dimineata la antrenament pe Cluj Arena.

Nume neasteptat pe lista lui CFR Cluj
Nume neasteptat pe lista lui CFR Cluj

„Feroviarii” negociaza cu un polonez de DOI metri: „Mai are oferta si din Anglia, dar e mai aproape de Romania”.

Recomandări
Ce ar fi cerut vehement Cătălin Cîrstoiu în ședința coaliției care l-a „descalificat” din cursă. Informații din culise
Ce ar fi cerut vehement Cătălin Cîrstoiu în ședința coaliției care l-a „descalificat” din cursă. Informații din culise

După 15 ore de discuții, liderii PNL și PSD au renunțat la candidatul comun Cătălin Cîrstoiu pentru Primăria Generală a Capitalei. Cătălin Cîrstoiu nu a vrut să renunțe, ba chiar ar fi cerut și garanții.

Israelul a bombardat din nou Fâșia Gaza, într-unul dintre cele mai puternice atacuri
Israelul a bombardat din nou Fâșia Gaza, într-unul dintre cele mai puternice atacuri

Israelul a bombardat în timpul nopţii de luni spre marți nordul Fâşiei Gaza, într-unul unul dintre cele mai puternice atacuri din ultimele săptămâni.

Prima reacție a lui Nicușor Dan, după ce a aflat de Firea: ”Într-o societate normală .. nu ar mai trebui să deschidă gura”
Prima reacție a lui Nicușor Dan, după ce a aflat de Firea: ”Într-o societate normală .. nu ar mai trebui să deschidă gura”

Primarul general Nicuşor Dan este de părere că bătălia electorală pentru câștigarea Primăriei Capitalei în 2024 se va da între el şi Cristian Popescu Piedone.