CFR, asalt la Steaua!

cfr cluj

Daca se califica in grupele Ligii si obtine cu 2 puncte mai mult decat ar aduna Steaua in Europa League, CFR ar egala echipa din Ghencea. Clujenii sustin cu Basel unul dintre cele mai importante meciuri, ce valoreaza 20 de milioane de euro.

Dupa partidele cu “U” Cluj, care le-a adus in 2008 si 2010 titlurile si automat milioanele din Liga, formatia din Gruia sustine cu Basel cel mai important meci din istoria clubului. CFR are in acest moment asigurat un loc in Europa League, ceea ce inseamna un venit de minim 4 milioane de euro. Potul cel mare vine insa din Liga Campionilor. Clujenii ar incasa aproximativ 20.000.000 de euro daca ar accede in cea mai importanta competitie intercluburi. In plus, cotele jucatorilor ar creste substantial. Paszkany si Muresan spera sa obtina la viitoarele transferuri cel putin cu 4 milioane de euro mai mult daca jucatorii vor participa in grupele Ligii.

Ar periclita pozitia de lider a Stelei

Partida este una extrem de importanta si pentru coeficientul CFR-ului si cel al Romaniei. Cu cele trei victorii obtinute pana acum in preliminariile Ligii, CFR a adus deja 3 puncte Romaniei. Daca ar bate si in retur, clujenii ar mai aduna 1 punct, iar la egal ar mai contribui la coeficientul de tara cu jumatate de punct. Totodata, calificarea in grupe ar rasplati-o pe CFR cu un bonus de 4 puncte care i-ar imbunatati simtitor propriul coeficient. In schimb, Steaua, pentru accesul in grupele Europa League, ar avea asigurat un bonus de 2 puncte, indiferent daca aduna sau nu vreun punct in acea faza a competitiei. Drept urmare, in cazul in care atat CFR, cat si Steaua isi indeplinesc obiectivul european saptamana asta, ros-albastrii ar mai pastra doar in jur de 2 puncte in plus la coeficient, inaintea jocurilor din grupe.

Cum se calculeaza coeficientul de club

Coeficientul UEFA al unei echipe se calculeaza insumand coeficientii realizati in ultimele cinci editii ale cupelor europene. Asadar, pentru editia viitoare a competitiilor intercluburi, primul sezon luat in calcul va fi 2008-2009, iar ultimul cel de acum, 2012-2013. Coeficientul unui club pentru un sezon competitional se calculeaza insumand trei factori: numarul de puncte adunate de acea echipa in faza grupelor, bonusurile acordate de UEFA si contributia de tara. Numarul de puncte rezulta din acordarea a cate doua puncte pentru fiecare victorie si cate un punct pentru fiecare egal. Bonusurile se acorda astfel: in Champions League, 4 puncte pentru calificarea in grupe, 4 puncte pentru calificarea in optimi si cate un punct pentru participarea la optimi, sferturi, semifinale si finala. In Europa League, fiecare echipa calificata in grupe are asigurat un bonus de 2 puncte, indiferent de rezultate, precum si cate un punct bonus pentru calificarea in sferturi, semifinale si finala. Contributia de tara reprezinta 20% din coeficientul de tara. De subliniat ca rezultatele obtinute de echipe in tururile preliminare si play-off nu contribuie la propriul coeficient, ci doar la calculul coeficientului de tara.

Citește și
Stau bine in ghete. Fotbalistii romani sunt incaltati de acelasi om, din Cluj
Arma care-i sperie pe ruși ar putea ajunge în Ucraina. Moscova amenință că va extinde „zona-tampon”

In grupe, CFR ar putea da peste formatii extrem de bine cotate. In prima urna valorica sunt Chelsea, Barcelona, Manchester, Bayern, Real, Arsenal, Porto si Milan

18,764 este coeficientul cu care campioana Romaniei a intrat in acest sezon in competitie

18,4 milioane de euro a incasat CFR de la UEFA in urma participarii in grupele Ligii in sezonul 2010-2011

„Sportiv si financiar ar fi foarte bine pentru noi daca am intra in grupe. De asemenea, am puncta bine si la coeficientul Romaniei”, Iuliu Muresan, presedinte CFR Cluj

Coeficientul obtinut de CFR si Steaua in ultimii ani
Sezon CFR Steaua

2008/2009 6,5284 4,5284
2009/2010 3,2166 5,2166
2010/2011 7,6332 5,6332
2011/2012 0,8666 6,8666
2012/2013 4,56* 2,56*
* coeficient minim daca CFR se califica in grupele Ligii Campionilor, Steaua in grupele Europa League, iar Vaslui si Dinamo pierd meciurile retur

Total 22,8048 24,8048
 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
Citește și...
Beckham de la Cluj este francez!
Beckham de la Cluj este francez!

Godemeche este mare fan Beckham, dar s-a inspirat si de la Michael Jordan, cand si-a ales numarul 23! Baschetul e o alta pasiune!

Stau bine in ghete. Fotbalistii romani sunt incaltati de acelasi om, din Cluj
Stau bine in ghete. Fotbalistii romani sunt incaltati de acelasi om, din Cluj

Fotbalistii de la Steaua, Dinamo, Rapid, Vaslui sau CFR Cluj sunt incaltati de acelasi om. Campionii de la CFR si stelistii vanzeaza intotdeauna cele mai noi modele, care ajung si la 1.200 de euro!

Recomandări
Românii au în conturile personale de pensii din Pilonul 2 o sumă record. Cât primește fiecare în medie
Românii au în conturile personale de pensii din Pilonul 2 o sumă record. Cât primește fiecare în medie

Românii au în conturile personale de pensii Pilon 2 o sumă record. Peste 160.000 de pensii Pilon 2 au fost deja plătite către cei ieșiți din activitate, jumătate din sumă numai anul trecut.

Adolescent francez de 16 ani, arestat pentru pregătirea unui atac terorist la Jocurile Olimpice. Voia să moară ”ca un martir”
Adolescent francez de 16 ani, arestat pentru pregătirea unui atac terorist la Jocurile Olimpice. Voia să moară ”ca un martir”

Un adolescent în vârstă de 16 ani a fost arestat la Marignier, în Haute-Savoie, suspectat de pregătirea unei acţiuni jihadiste în timpul Jocurilor Olimpice (JO) la La Défense, în Hauts-de-Seine, potrivit Parchetului Naţional Antiterorist (PNAT).

 

Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați
Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați

Este anchetă la Spitalul Județean de Urgență din Giurgiu, după ce un medic ginecolog a fost prins în flagrant în timp ce lua mită pentru o operație de cezariană, acoperită de asigurarea medicală.