CFR a ramas si fara Maftei, dar incearca sa il convinga pe Cadu

Maftei, CFR Cluj

Vasile Miriuta a avut o intalnire cu Iuliu Muresan si oficialii CFR-ului, care l-au reconfirmat in functie pentru sezonul viitor. Antrenorul va trebui sa accepte despartirea de opt jucatori, dar este pregatit sa inceapa cautarile pentru noul sezon.

"Am vazut si eu azi ca nu il mai avem patron pe Paszkany. Nu am niciun fel de teama, am stat azi cu domnul presedinte (n.r. - Iuliu Muresan), cu domnul Gadola, si m-au asigurat ca totul o sa fie bine. Suntem pe maini bune, sunt sigur. Trebuie sa schimbam programul daca vom juca in cupele europene. Nu avem decat sa asteptam, vom vedea", a declarat Miriuta la Digi Sport.

Pleaca Vasile Maftei, se negociaza cu Cadu

"Multi jucatori au plecat si vor pleca, dar avem o lista de jucatori si asteptam sa vedem ce vom putea face. Deac va ramane 100%, e un jucator bun. Matfei, din pacate, nu va ramane. Nu stiu unde va merge, am stat azi de vorba, nu i s-a facut oferta. Florin Costea ramane, are contract. Majoritatea raman. Lui Cadu i-am spus ca imi doresc foarte mult sa ramana la echipa. Mi-a zis ca vrea si el sa ramana, daca eu il vreau. Nu am de unde sa stiu daca va ramane cu alt salariu, dar nu cred ca este o problema sa renunte la o parte de bani. Ricardo a facut multe pentru CFR, e un jucator emblematic. Felgueiras nu are nicio oferta concreta, va veni la reunire. Camora ramane, Ogbu ramane. Vine de la Satu Mare un fundas central. Szekely de la Timisoara nu ma intereseaza, avem atacanti foarte buni. Nu iau jucatori de la retrogradate", a mai spus Miriuta.

Paszkany a anuntat ca nu mai este patronul CFR-ului si ca a cedat toate actiunile unui grup de firme. Va urma o restructurare a echipei, iar cei mai multi dintre jucatorii aflati la final de contract sau cu contract mare vor pleca. Iuliu Muresan a declarat ca echipa va avea un buget redus pentru sezonul viitor.

Citește și
U Cluj, Mihai Teja, suporteri
Au ratat 600.000 de euro, dar s-au ales cu iubirea fanilor
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

"Bugetul va fi mai mic decat in anii trecuti. Sigur, daca intram in grupele Ligii Europa, lucrurile se schimba, daca nu intram, mai putin. Daca nu ne calificam in grupele Europa League va fi numai cheltuiala. Va fi un buget de 6-7 milioane de euro", a spus Muresan.

Oficialul a precizat ca echipa se va desparti de opt jucatori, printre care Robert Maah, care se va intoarce in Franta, Denilson Gabionetta si Giorgi Chanturia, ultimul fiind transferat deja la Hellas Verona.

"Nu ne mai mai permitem sa avem acelasi buget pe care l-am avut in anii anteriori. Vom face un buget mai mic, dar fara sa scadem performanta. Ne despartim de opt jucatori. Cu doi am reziliat contractele: Robert Maah si Gabionetta. Am semnat un acord de transfer cu Chanturia si el va fi jucatorul lui Hellas Verona. Cu Cadu o sa avem o discutie in cursul zilei si anuntam maine daca sunt noutati. Nu am propus micsorarea contractelor. Au plecat opt jucatori si vor veni altii", a explicat Muresan.

Cinci jucatori, tinta CFR-ului pentru aceasta pauza de vara

"Ne-am propus ca in campionatul viitor sa avem un nucleu de vreo 16 jucatori si in completare pana la 22 sa ne promovam juniori sau jucatori care au terminat junioratul in propia pepiniera. Sigur ca politica de transferuri nu se schimba foarte mult. O sa aducem atat jucatori romani, cat si de afara. Ne ocupam de 2-3 luni de cautarea unor jucatori valorosi. Daca vom reusi sa aducem cinci jucatori dintre cei pe care deja ii urmarim o sa fim o echipa redutabila in campionatul viitor", a mai spus Iuliu Muresan.
 

Articol recomandat de sport.ro
Caroline Wozniacki, făcută praf de fanii tenisului! Nu au uitat de conflictul cu Halep
Caroline Wozniacki, făcută praf de fanii tenisului! Nu au uitat de conflictul cu Halep
Citește și...
CFR merge in Europa League. Paszkany:
CFR merge in Europa League. Paszkany: "Am cedat actiunile mele. Cautam investitori straini"

Arpad Paszkany a marturisit ca si-a cedat actiunile de la club in ianuarie si a recunoscut ca se implica in continuare in cautarea unui investitor care sa aiba capacitatea financiara de a duce CFR Cluj in fazele superioare ale competitiilor europene.

Au ratat 600.000 de euro, dar s-au ales cu iubirea fanilor
Au ratat 600.000 de euro, dar s-au ales cu iubirea fanilor

Universitatea Cluj s-a salvat de la retrogradare in acest sezon, dar a ratat o clasare pe locul 8 in urma esecului cu 0-3 suferit acasa cu Pandurii, si implicit un bonus de 600.000 de euro din drepturile de televizare.

Recomandări
Vine nota de plată. Boloș se plânge, în șoaptă, că nu sunt bani pentru majorările de salarii și de pensii aprobate de Guvern
Vine nota de plată. Boloș se plânge, în șoaptă, că nu sunt bani pentru majorările de salarii și de pensii aprobate de Guvern

„(...) se impune identificarea fondurilor necesare pentru plata drepturilor salariale majorate”. Asta este una dintre concluziile unui mini-raport prezentat de șeful Finanțelor, Marcel Boloș, în ședința de Guvern de joi, 25 aprilie. 

Localnicii din Slănic au atras atenția asupra unui fenomen neobișnuit în ianuarie. Craterul din centrul orașului s-a adâncit
Localnicii din Slănic au atras atenția asupra unui fenomen neobișnuit în ianuarie. Craterul din centrul orașului s-a adâncit

Craterul din centrul orașului Slănic Prahova s-a adâncit peste noapte cu 20 de centimetri. Deja 42 de oameni au fost evacuați din locuințe. Două familii care n-au avut unde să se ducă sunt găzduite temporar în pensiuni din zonă.

Eurostat: Prețurile plătite pentru energia electrică și gazele naturale de către români, printre cele mai mici din UE
Eurostat: Prețurile plătite pentru energia electrică și gazele naturale de către români, printre cele mai mici din UE

Eurostat a publicat statistica cu privire la prețurile plătite pentru energie electrică și gaze naturale de consumatorii casnici și non-casnici din cadrul Uniunii Europene (UE).