Campul Cetatii: locul magic, vestit pentru peste, ales de romanii pentru relaxare
Dupa atatea mese copioase multi au preferat astazi ceva mai usor. Petrecaretii din Mures, de exemplu, s-au refugiat la Campul Cetatii, localitate vestita pentru pestele proaspat, fript in malai, sau prajit simplu si stropit cu mujdei.
Atmosfera a fost atat de placuta si preparatele atat de savuroase incat cei care au trecut pragul restaurantelor pescaresti din zona au spus ca se vor intoarce in vara.
Mirosul de pastrav prajit si peisajul de vis au atras sute de turisti la Campul Cetatii. A fost ziua perfecta pentru relaxare, dar si pentru o masa mai sanatoasa, dupa meniul de Paste.
"Am venit sa mancam peste, pentru renumitul pastrav. Sa admiram peisajul care e foarte frumos", spune o turista.
Nutritionistii spun ca este ideal ca dupa preparate greu digerabile ca friptura de miel, sarmalele, cozonacul si pasca, sa trecem la peste.
Dupa o masa copioasa, vine distractia. In jurul lacului plin de peste, unii se plimba, altii isi testeaza talentele de pescari. Si nu este om care sa nu prinda macar un pastrav. "Ne place pastravul. Aici e frumos, e agrement, copiii au unde sa se joace" spun oamenii.
Cei care vor sa pescuiasca pastravul, il pot duce apoi acasa, dar trebui sa plateasca 25 de lei pe kilogram. Iar la restaurant, pestele preparat costa 6 lei suta de grame.