Bursa decoratiunilor de Craciun la targul din Sibiu

Ultima actualizare: 27-11-2014 10:55

Se simte deja miros de brad in casele celor bucurosi de apropierea sarbatorilor. La Sibiu, niste florari cu imaginatie le ofera clientilor globuri, ghirlande si coronite din cetina pentru casele si gradinile gazdelor primitoare.

La targurile de Craciun, spridusi din con de brad sau din os de vita stau pe rafturi, gata sa fie impachetati si daruiti celor dragi. Patronii unei florarii din Sibiu s-au plimbat prin tari straine si si-au obisnuit clientii ca aranjamentele lor pentru Craciun sa arate altfel, iar comenzile nu intarzie.

Conuri de brad in culori stralucitoare, globuri pictate sau nuci poleite vor atarna intr-o coronita agata la intrarea unei gazde primitoare. Iar pentru ca mirosul de cetina sa se simta si mai bine, unii vor avea pe mese si ghirlande stralucitoare.

Decoratiunile ajung nu doar in case, ci si in gradini, curti, pe balcoane sau in vitrinele magazinelor. Multa imaginatie a pus la bataie si acest mester din Prahova care migaleste amulete si sculpturi in os de vita. Un cadou, potrivit spune el, pentru noaptea de ajun.

Iar mesterii din Brasov au sculptat in lemn spiridusi cu fetze simpatice si au creat pomi pentru Craciun din fan sau bumbac. Toate sunt expuse intr-un targ care pe care il veti gasi deschis si saptamana viitoare, in oras.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO