Bucatarii fac senzatie in centrul Clujului. Afla cu ce preparate s-au desfatat clujenii
Bucatari din toata Europa si nu numai si-au adus oalele si ingredietele la Zilele Clujului, la unul dintre cele mai mari festivaluri culinare din acest sezon. Vedetele din bucataria in aer liber au fost paella si carnaciorii bavarezi.
Nici romanii nostri nu s-au lasat mai prejos. Ghiveciul de legume cu pui, ce a cantarit peste 30 de kilograme, a fost atat de bun incat n-a mai ramas nimic din el intr-o jumatate de ora.
Tari precum Germania, Ungaria sau Japonia si-au trimis reprezentantii sa ne farmece papilele gustative cu bunatatile lor traditionale. O intreaga strada din Cluj s-a umplut de mirosuri si gusturi imbietoare.
Si nemtii recunoscuti pentru felul in care prepara carnaciorii si mancarurile picante au fost vizitati aproape de toti cei care au trecut pe acolo. Festivalul International Culinar e o provocare pentru toti bucatarii care au venit cu retete si bucate aduse din toate colturile lumii special sa ii impresioneze pe clujeni. Pentru un langos perfect unul dintre bucatari si-a adus cuptorul chiar din Ungaria. Cat despre preparatele din Ardeal, puiul cu legume a fost gatit de trei bucatari pentru toti cei care prefera mancarea autohtona.
Cine n-a apucat sa guste din bunatatile de la Cluj mai are o sansa. Astazi de la ora 16 pana seara tarziu, bucatarii vor gati iar in centrul orasului.
Sursa: Pro TV
Etichete: cluj, evenimente, concerte, sarbatoare, ardeal, Zile de Cluj,
Dată publicare:
28-05-2012 13:05