Branza de Nasal revine pe piata romaneasca odata cu redeschiderea fabricii de la Taga
Mai multi fermieri din Transilvania au concesionat fabrica in care era produsa si sunt gata sa relanseze aceasta specialitate cu mucegai odata ce fabrica de la Taga se va redeschide si anume pe 26 noiembrie.
Fabrica de branza si grota de la Taga, au fost concesionate pentru o perioada de trei ani spre exploatare Fabricii de Branzeturi Transilvania.
Redeschiderea acestei unitati de productie a fost posibila in urma acordului semnat pe 29 august 2014 de o mare companie producatoare de lactate din Romania si Fabrica de Branzeturi Transilvania, care s-a nascut din asocierea dintre AgroTransilvania Cluster si Cooperativa Agricola Somes Aries.
“Exploatarea potentialului unic al grotei si valorificarea lantului de valoare existent in cadrul AgroTransilvania Cluster, au stat la baza acestei colaborari. Am initiat acest demers pentru a sustine valorificarea laptelui prin produse de calitate superioara destinate in special pietei locale. Proiectul este parte al unei strategii mai ample de sprijinire a sectorului agroindustrial transilvanean”, a declarat Felix Arion, directorul general al AgroTransilvania Cluster.
“Redeschiderea fabricii prin aceasta solutie inovatoare de business reprezinta raspunsul companiei noastre la mesajele consumatorilor si ale membrilor comunitatii locale, care si-au dorit sa consume, in continuare, Branza de Nasal”, a declarat Cornel Caramizaru, director de vanzari a unei mari companii producatoare de lactate din Romania.
Cooperativa Agricola Somes Aries este formata din peste 50 de ferme, care cresc impreuna peste 2.000 de vaci de lapte. Initiativa de a reuni in aceeasi structura actori importanti din sectorul agroindustrial clujean si transilvanean ii apartine Consiliului Judetean Cluj.