Carambol teribil pe autostrada Sibiu-Orastie, inaugurata in urma cu cateva zile


Ultimul update: Joi 27 Noiembrie 2014 10:46
Data publicarii: Luni 23 Decembrie 2013 10:09
Categorie: Ardeal

4 oameni au fost raniti dintre care unul grav, iar 40 de masini implicate in mai multe accidente in lant, dupa ce s-au ciocnit ca la biliard. Politistii spun ca totul s-a petrecut din cauza vitezei soferilor, a poleiului, si a cetii.
 

Accidentele au avut loc si pentru ca administratorii portiunii de drum nu au imprastiat suficient, material anti-derapant. Tipic romaneste, in timp ce victimele urlau de durere, in zona nu exista, nici un telefon de urgenta asa cum prevede legea.

Prima coliziune s-a petrecut la ora 8 dimineata cand, la iesirea din Sebes, o masina a incetinit si din cauza vitezei si a poleiului cea din spatele ei a lovit-o in plin. Apoi si alte autoturisme, care veneau din
urma, s-au izbit una de alta ca niste popice. La mica distanta au avut loc alte caramboluri, pe acelasi scenariu. Cantareata Paula Seling a fost martora acestor scene.

Martorii spun ca prin ceata groasa auzeau repetandu-se un zgomot sec de tabla strivita in total 40 de autovehicule au fost implicate in acest accident, iar 31 au fost serios avariate. Cei mai multi dintre raniti sunt romani care se intorceau din strainatate ca sa petreaca sarbatorile acasa.

Cei responsabili cu intretinerea drumului sustin ca au imprastiat sare in zori, insa soferii jura ca pe jos era sticla. Regionala Timisoara a fost amendata cu 8 mii de lei de catre conducerea Companiei Nationale de Drumuri, iar seful centrului de intretinere a autostrazii de pe tronsonul unde s-a produs accidentul a fost suspendat din functie.

Traficul pe autostrada Orastie-Sibiu la iesirea din Sebes a fost blocat aproape 8 ore, pana cand toate masinile implicate in accident au fost ridicate. In aceasta serie sumbra o persoana a fost ranita grav. Alte trei au suferit fracturi si au ajuns la spital.
 

VIDEO PROTVPLUS.RO