Au profitat de disperarea oamenilor

Ultima actualizare: 01-09-2012 17:39

„Aveti nevoie de bani? Avem solutia!”. Asa suna anuntul ademenitor al unei firme din Mures, care oferea, chipurile, imprumuturi, cu o singura conditie - clientii sa vina cu un avans.

Zeci de oameni au cazut in plasa, platind sume intre 500 si 1.000 de lei, dar fara sa vada pana acum vreun ban, desi, in unele cazuri, au trecut luni de zile. Disperati, oamenii s-au dus cu jalba in protap la politie.

Firma respectiva oferea credite intre 15.000 si 200.000 de lei, in conditii foarte avantajoase, cu un termen de rambursare de 60 de luni. Fireste, multi oameni care nu se incadrau in conditiile impuse de banci, au dat navala. „Am vrut sa luam 150 de milioane, dar pana acum inca nu am primit nimic! Am dat 7.600 de lei avans, plus lunar rata de 116 lei”, spune, suparata, Feszer Gabriela, una dintre pagubite,.

Ioan este intr-o situatie si mai disperata. Anul trecut, casa i s-a facut scrum intr-un incendiu provocat de un scurtcircuit la instalatia electrica. Are nevoie de bani sa o reconstruiasca si a apelat si el la ajutorul acestei firme. Sarac lipit, omul a cerut bani de avans de la vecini. „Anul trecut in octombrire mi-a ars casa. Am venit, mi-au facut contractul, mi-au cerut sapte milioane inainte, am platit. Mi-au zis ca in 15 zile luam banii. De atunci inca nimic. Mi-au trimis o scrisoare ca banii aceia s-au pierdut. Am cerut de la vecini pana cand obtin banii de aici si nu am mai avut de unde sa-i dau inapoi”, povesteste Ioan Rat.

Reprezentantii firmei n-au vrut sa comenteze acuzatiile, iar pagubitilor nu le ramane decat o speranta: sa faca politia ceva.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO