Actiune de dezinsectie pe domeniul public si privat in Cluj-Napoca


Ultimul update: Luni 05 Septembrie 2016 06:59
Data publicarii: Vineri 02 Septembrie 2016 17:35
Categorie: Ardeal
dezinsectie

Primaria Cluj-Napoca va efectua, in perioada 5 – 20 septembrie 2016, o noua actiune de dezinsectie pe domeniul public si privat, in spatii deschise curti si gradini.

Actiunea se va desfasura intre orele 21.00 - 06.00. In cazul conditiilor meteorologice nefavorabile, durata prevazuta se va decala sau prelungi.

Din punct de vedere al eficientei aplicarii masurilor de combatere si eliminare a unor potentiale focare de infectie, actiunile de dezinsectie trebuie tratate in mod unitar atât pe domeniul public cat si privat, spatii deschise ale persoanelor fizice si juridice la nivelul localitatii, pentru evitarea unor reinfestari sau aparitii a unor noi zone contaminate, motiv pentru care se recomanda tuturor cetatenilor, asociatiilor de locatari/proprietari, agentilor economici si institutiilor de pe raza municipiului Cluj-Napoca, sa efectueze tratamente de dezinsectie in subsoluri, casa scarii de la blocuri, depozite de anvelope uzate, in aceasta perioada.

Substantele folosite in actiunea de dezinsectie sunt KOTHRINE PROFI EC 250 - substanta pentru combaterea adultilor, inclusiv a speciei Aedes Albopictus, responsabila pentru raspândirea virusului Zika si BAYCIDAL WP 25 – insecticid pentru combaterea larvelor. Produsele sunt avizate de Ministerul Sanatatii – Comisia Nationala a Produselor Biocide, fac parte din grupele Xn, respectiv Xi de toxicitate si se regasesc in Registrul National al produselor biocide avizate pentru profilaxia sanitar umana.

 

 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO