Un medic cardiolog din Arad a fost trimis in judecata pentru moartea unei paciente

spitalul Fundeni, medic

 Un medic cardiolog de origine siriana, care activeaza in cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta (SCJU) Arad, este acuzat de catre procurori ca este responsabil de moartea unei paciente care a fost victima unui accident rutier.

 Procurorii Parchetul de pe langa Tribunalul Arad au anuntat, astazi, ca au dispus trimiterea in judecata a medicului Kaiss Eibo, alaturi de autorul accidentului rutier.

Accidentul a avut loc in 17 iunie, pe DN 7. Soferul se deplasa de la Cluj-Napoca spre Timisoara, dar “la un moment dat, pentru ca s-a aplecat sa ridice o sticla de suc din cabina, nu a observat ca in fata sa autoturismele stationau in coloana din cauza unor lucrari la drumuri si a intrat in coliziune cu cel stationat ultimul in coloana”, conform anchetatorilor.

Patru pasageri ai autoturismului au fost raniti si transportati la SCJU Arad, iar una dintre victime, o femeie de 61 de ani, a ramas internata in urma leziunilor grave.

“Investigatiile medicale au evidentiat, in cazul victimei de 61 de ani, prezenta unui revarsat pleural bilateral in cantitate medie cu pulmoni expansionati bilateral, rezultate normale insa in contextul fracturilor costale pe care aceasta le avea”, se arata in comunicat.

Citește și
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

Victima a fost transferata din Sectia Chirurgie in Sectia ATI, unde a devenit pacienta medicului Kaiss Eibo, care a efectuat o manevra de drenaj pleural.

“Cert este ca imediat ce invinuitul Kaiss Eibo a introdus trocarul cu tubul de dren in cavitatea toracica a victimei A.A., aceasta s-a depreciat brusc hemodinamic si respirator, iar dupa doua ore a fost declarat decesul”, se mai arata in comunicat.

Procurorii sustin ca medicul Kaiss Eibo i-a lezat cordul victimei cu varful trocarului, prin introducerea acestuia in cavitatea toracica si “in timp ce probabil incerca pozitionarea tubului de dren, intrucat nu a aprecia corect lungimea acestuia din torace ori locul de electie a inciziei nu a fost ales corespunzator”.

Medicul acuzat nu a putut fi contactat, insa managerul spitalului aradean, Teodora Olariu, a declarat ca acesta activeaza in continuare.

Teodora Olariu
, manager SCJU Arad: “Spitalul nu a fost informat de catre procurori despre trimiterea in judecata a medicului. Stim ca exista o cercetare si la Colegiul Medicilor. Colegul nostru activeaza in continuare”.

Medicul si soferul sunt acuzati de ucidere din culpa. In plus, soferul e acuzat si de doua infractiuni de vatamare corporala din culpa, pentru ca accidentul s-a soldat si cu raniti.

Articol recomandat de sport.ro
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
Citește și...
Pericolul lui
Pericolul lui "lasa ca poate trece". Ce se intampla cu romanii care evita mereu sa mearga la medic

"Nepasarea ucide", le transmit specialistii celor care amana la infinit vizitele la medic.

Recomandări
Israelul a atacat Iranul. Presa iraniană anunță că „nu au fost raportate daune sau explozii la scară largă”
Israelul a atacat Iranul. Presa iraniană anunță că „nu au fost raportate daune sau explozii la scară largă”

Israelul a lansat joi noapte un atac asupra Iranului, după acțiunea din weekend asupra teritoriului său. Explozii puternice s-au auzit în centrul țării, în orașul Isfahan, în apropierea unei baze militare.

Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară
Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară

Nicolae Ciucă, a declarat, joi, că România nu are pregătită infrastructura necesară pentru introducerea serviciului militar obligatoriu în următorii doi ani, el menţionând şi că "s-au dus vremurile" în care oamenii să fie aduşi cu arcanul la armată.

SUA au împiedicat prin veto aderarea la ONU a Palestinei ca stat membru cu drepturi depline
SUA au împiedicat prin veto aderarea la ONU a Palestinei ca stat membru cu drepturi depline

SUA au pus capăt joi speranţei firave a palestinienilor de a deveni membri cu drepturi depline la ONU, impunând, în mod deloc surprinzător, un veto în Consiliul de Securitate cererii palestiniene, criticată de Israel.