Teatrul Clasic “Ioan Slavici” a fost iluminat in albastru, de Ziua Mondiala a Diabetului. VIDEO

15-11-2013 12:53


 Ziua Mondiala a Diabetului, sarbatorita in 14 noiembrie, a fost marcata si la Arad. Pe langa faptul ca aradenii au avut ocazia sa isi faca teste de glicemie gratuite, cladirea Teatrului Clasic “Ioan Slavici” a fost “imbracata” intr-o lumina albastra.

 Joi, in intervalul orar 12:00 -18:00, locuitorii din Arad au avut ocazia sa isi testeze glicemia, fara a scoate bani din buzunar, intr-un cort amenajat in zona centrala a municipiului.

Seara, in semn de dolidaritate cu milioanele de persoane care sufera de diabet, cladirea Teatrului “Ioan Slavici” a fost iluminata in albastru.

“Sarbatorim ziua diabetului printr-un screening diabetologic, am amenajat un cort mobil pentru a determina glicemia trecatorilor, intr-un program de preventie a diabetului”. Diabetul este o boala metabolic cu o frecventa mare in randul populatiei si de aceea vrem sa constientizam oamenii despre aceasa patologie”, a spus Rodica Rosca, doctor al unui centru medical din Arad.

Ziua Mondiala a Diabetului a fost marcata pe 452 de cladiri si monumente din tari ca Argentina, Canada, Egipt, Franta, Germania, India, Japonia, Pakistan, Rusia, Venezuela si altele.

Cei mai importanti factori ai diabetului sunt: fumatul, consumul excesiv de alcool, sedentarismul, nutritia dezechilibrata, obezitatea si stresul.

 

VIDEO PROTVPLUS.RO