Sirieni gasiti ascunsi in remorca unui TIR, la granita. Doi au fost trimisi direct la spital

30-09-2013 14:14


sirieni ascunsi in remorca

 Cativa migranti sirieni au calatorit in conditii grele zile la rand, ascunsi in remorca unui TIR, sperand ca vor putea ajunge ilegal in Spatiul Schengen, pentru a-si gasi locuri de munca si un trai mai bun.

 In Vama Varsand, politistii de frontiera au verificat automarfarul, care era condus de un bulgar si transporta piese din aluminiu pe ruta Turcia-Cehia. In remorca, pe langa marfa, au fost gasiti patru migranti, care au varste cuprinse intre 30 si 40 de ani. Doi dintre ei au fost trimisi direct la spital, din cauza ca pareau epuizati.

Daniel Iancu, purtator de cuvant Politia de Frontiera Arad: “Erau in stare avansata de dezhidratare, probabil pentru ca au calatorit in conditii neprielnice cateva zile la rand. Au fost dusi la spital, unde au primit tratament perfuzabil”.

In aceasta dimineata, dupa cateva ore in care medicii i-au stabilizat, toti migrantii au fost audiati la sediul Politiei de Frontiera. Ei s-au ales cu dosare de cercetare penala pentru tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat.

Politistii urmeaza sa stabileasca daca soferul bulgar al TIR-ului a fost cel care i-a ascuns pe sirieni in remorca, caz in care si acesta va fi cercetat penal.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO