Simularile pentru bacalaureat si evaluarea nationala, doar in scolile cele mai slabe. Afla care sunt

01-02-2013 12:19


Inspectoratul Scolar Arad

 Elevii din 13 licee si 15 scoli gimnaziale din judetul Arad intra in febra examenelor peste numai cateva zile.

 Este vorba de simularea bacalaureatului si a examenului de evaluare nationala, care incepe in 12 februarie si se va finaliza abia la inceputul lunii mai. In acest timp, peste 2.000 de copii vor fi testati.

Inspectorul scolar Nicolae Pelegrini a declarat, astazi, ca au fost alese scolile care au avut cele mai slabe rezultate la examenele nationale din ultimii ani.

Incercam nu doar sa cantarim cat de bine sunt pregatiti copiii, ci mai degraba sa-i obsinuim cu rigorile examenului. Speram sa reusim sa crestem promovabilitatea in aceste unitati pentru ca rezultatele din ultimii ani au fost nesatisfacatoare”, a declarat Pelegrini.

Astfel, bacalaureatul va fi simulat la Liceul Tehnologic „Vasile JuncuMinis, Colegiul Tehnic „Aurel VlaicuArad, Liceul Tehnologic „Henri CoandaArad, Liceul „Sava BrancoviciIneu, Liceul Tehnologic „Iuliu MoldovanArad, Liceul cu Program Sportiv Arad, Liceul Penticostal Arad, Liceul „Ioan Buteanu“ Gurahont, Liceul „Sever BocuLipova, Liceul Teoretic Pancota, Liceul Tehnologic Santana si Liceul Tehnologic Savarsin.

Doar Colegiul National „Vasile GoldisArad va participa la testare la cerere, pentru verificarea cunostintelor elevilor, aceasta unitate avand rezultate bune in anii trecuti.

Evaluarea nationala va fi simulata in scolile gimnaziale din Seitin, Bocsig, Covasant, Beliu, Craiva, Hasmas, Felnac, Agrisu Mare, Taut, Pilu, Simand si la clasele terminale ale ciclului gimnazial din Liceul „Vasile JuncuMinis, Liceul de Arta „Sabin Dragoi“, Liceul Teoretic „Gheorghe LazarPecica si Colegiul Tehnic de Constructii si Protectia Mediului Arad.

Testele se vor desfasura exact ca la examenele nationale, fiind folosite inclusiv camerele de supraveghere video. Cei care vor fi prinsi copiind vor avea nota scazuta la purtare, dau asigurari inspectorii scolari.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO