Raspunsul MApN dupa ce tancuri transportate pe calea ferata au fost fotografiate in Arad. Update: VIDEO cu un alt transport

Ultima actualizare: 11-05-2014 07:21

 O fotografie postata de un aradean pe internet a starnit o serie de speculatii, in contextul crizei din Ucraina, pentru ca fotograful amator a surprins un transport pe calea ferata de tancuri si alte echipamente militare. (vezi foto la finalul textului)

UPDATE: Un alt aradean a trimis pe adresa redactiei Stirile Pro Tv Timisoara imagini surprinse miercuri, 7 mai, in localitatea Curtici. In imagini se vede un transport de tancuri pe calea ferata, despre care aradeanul spune ca a stationat cateva ore bune pe raza localitatii. Potrivit celui care a surprins imaginile, locomotiva era orientata pe sensul de intrare in tara.


__________________________________

Inca de marti, cand a aparut fotografia, stirileprotv.ro/vest a contactat autoritatile locale si centrale, pentru a obtine o pozitie, avand in vedere ca se specula ca echipamentele au intrat in tara prin Punctul de Trecere a Frontierei Curtici, cu o destinatie neprecizata.

Solicitarea stirileprotv.ro/vest adresata Politiei de Frontiera Arad, Centrului Militar Judetean, CFR si altor autoritati care puteau confirma intrarea in tara a transportului a ramas fara un raspuns, insa a starnit curiozitatea reprezentantilor acestor institutii, care au cerut pe rand sa vada fotografia, surprinsa pe strada 6 Vanatori, in apropiere de Statia CFR.

Dupa o documentare interna, reprezentantii acestor institutii au precizat ca nu pot da informatii despre “un eventual transport de echipamente militare”, fiind de competenta Ministerului Apararii Nationale sa ofere un punct de vedere.

Potrivit raspunsului obtinut de la MApN, tancurile fotografiate nu au intrat in tara, ci au iesit, avand ca destinatie Germania, unde ar urma sa se desfasoare un exercitiu militar multinational, in perioada 12 mai – 30 iunie.

“Un detasament de instructie din cadrul Fortelor Terestre va participa la exercitiul <> desfasurat in comun cu Fortele Terestre americane dislocate in Europa (USAREUR), in facilitatile de instruire ale acestora din Hohenfels si Grafenwoehr, Germania”, precizeaza MApN.

Fortele Terestre romane participa cu un detasament de instructie format din 300 de militari, cu tehnica de infanterie, blindate si tancuri tip MLI-84 M "Jderul", TABC 79 si tancuri TR85M1 "Bizon".

Conform MApN, exercitiul urmareste dezvoltarea nivelului de instruire pentru executarea misiunilor in comun cu militarii structurilor din tarile membre NATO si partenere, cresterea nivelului de interoperabilitate si perfectionarea procedurilor de lucru.

Sursa foto: Facebook

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO