Alianta PSD-UNPR-PC a castigat alegerile in Arad, iar PDL e pe locul doi in preferinte

Ultima actualizare: 29-05-2014 07:02
vot Arad

 Alianta PSD-UNPR-PC a obtinut cele mai multe voturi in judetul Arad, cu un procent de 26,83, in timp ce pe locul doi in preferintele aradenilor este PDL, cu 24,74 la suta din voturi.

 Conform rezultatelor finale oferite de BEJ, PNL se afla pe locul trei in preferintele alegatorilor, cu 12,37 la suta din voturi. UDMR a obtinut 7,61 la suta, iar candidatul Mircea Diaconu, 5,65 procente.

PMP are un scor electoral de 4,23 procente, iar PRM, de 2,19. Restul partidelor sau candidatilor independenti au obtinut scoruri mai mici de doua procente.

Prezenta la urne a fost de 29 la suta, iar dintre voturile exprimate, 95,29 la suta sunt valabile.

In judetul Arad, alegerile de ieri s-au desfasurat in liniste deplina, doar cateva incidente fiind semnalate. De exemplu, cinci barbati au dosare penale pentru corupere de alegatori. Unul dintre acestia le-a oferit cate 30 de lei celorlalti patru, pentru a accepta sa voteze pentru un anumit partid in alta localitate decat cea de domiciliu.

De asemenea, mai multi cetateni italieni si austrieci au depus plangeri la BEJ pentru ca nu au fost lasati sa voteze, plangeri care au fost respinse. Asta pentru ca, potrivit reglementarilor legale, cetatenii europeni aveau obligatia ca in termen de 60 de zile inainte de ziua scrutinului sa solicite inscrierea pe listele speciale, iar numai trei din tot judetul au facut asta.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO