Afla aici care este programul de Craciun al familiei regale la Castelul Savarsin

17-12-2012 12:20


familia regala Savarsin

 Traditia petrecerii sarbatorilor de iarna la Castelul Savarsin va fi respectata si in acest an de familia regala.

 De Craciun si Anul Nou, alaturi de Majestatile Lor Regele Mihai si Regina Ana, vor fi Altetele Lor Regale Principele Radu, Principesa Maria, Principele Nicolae si sora lui, Elisabeta Karina.

Inca de sambata, portile castelului se deschid pentru colindatori, primii care s-au anuntat fiind copiii de la Scoala generala „Sigismund Toduta” din Simeria. In aceeasi zi, de la ora 15, regele va primi colindatori ai Asociatiei “Amicii Regelui Mihai”, impreuna cu oficialitati din Arad si din tara.

Duminica, de la ora 11, familia regala va oferi daruri celor nevoiasi din Savarsin, de asemenea un obicei pe care localnicii il cunosc foarte bine. Au fost pregatite 300 de pachete cu daruri.

In aceeasi zi, de la ora 14, Regele confera titluri colaboratorilor Casei Regale, ceremonie care va fi urmata de un recital de colinde al Corului Catedralei Episcopale din Deva si al Ansamblul „Crai Nou”, condus de Nicolae Furdui-Iancu.

In Ajunul Craciunului, la ora 12:00, Dubasii din Savarsin vor colinda familia regala, iar de la ora 16:00 vor fi deschise cadourile oferite angajatilor Castelului Regal si Ocolului Silvic Regal, precum si colaboratorilor de la SPP.

De Craciun, familia regala va putea fi vazuta de localnici la Liturghia de la Biserica Ortodoxa Savarsin.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO