Rezultate alegeri SUA 2020. Joe Biden: „Vom câștiga această cursă. Americanii au ales schimbarea”

Ultima actualizare: 07-11-2020 15:10
biden
AP

Candidatul democrat Joe Biden a ținut un discurs vinery seară în Willmington, Delaware, în timp ce voturile continuau să fie numerate în statele-cheie, unde lupta dintre el și Donald Trump este strânsă.

În prezent, Joe Biden conduce cursa pentru Casa Albă. Candidatul democrat a obținut 253 de voturi electorale din cele 270 necesare pentru victorie, iar Donald Trump a obținut doar 213 voturi, conform CNN.

 

 

Cele cinci state de care depinde rezultatul votului din SUA sunt: Pennsylvania (20 de voturi electorale), Nevada (6), Arizona (11), Georgia (16) și North Carolina (15).

Alegeri SUA 2020. Joe Biden, încrezător că va câștiga funcția de președinte

 

Joe Biden și-a manifestat în timpul discursului încrederea că, în curând, va fi declarată victoria sa în fața lui Donald Trump, conform CNN.

„Oamenii au vorbit – peste 74 de milioane de americani – și au vorbit tare pentru noi. Cât timp așteptăm rezultatul final, vreau ca oamenii să știe că deja ne-am apucat de treabă”, a spus Biden.

Biden a menționat că așteptarea pentru numărarea voturilor poate fi „obositoare”, dar devine din ce în ce mai clar că un număr record de americani „au ales schimbarea”.

„Vreau să știți că voi lucra la fel de mult pentru cei care nu m-au votat, la fel ca pentru cei care m-au votat. Aceasta este slujba. Nu mai avem timp de pierdut pe dispute partizane”, a declarat candidatul democrat.

Fostul vicepreședinte a făcut apel la calm și răbdare, în timp ce Donald Trump a avertizat că va contesta rezultatul alegerilor dacă nu va ieși învingător.

„Numerele ne spun o poveste convingătoare și clară. Vom câștiga această cursă”, a concluzionat Biden.

În continuare, Biden are un avans în Georgia, Nevada, Pennsylvania și Arizona. Dacă va câștiga Pennsylvania sau oricare alte două state, va deveni următorul președinte al Statelor Unite.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO