Toti candidatii sunt multumiti de rezultatele EXIT POLL. Udrea: "Este o victorie". Kelemen: "Am obtinut un rezultat bun"

×
Codul embed a fost copiat

Imediat dupa declaratiile lui Liviu Dragnea si Klaus Iohannis, referitoare la primele REZULTATE EXIT POLL, au tinut mici discursuri si ceilalti candidati: Elena Udrea, Calin Popescu Tariceanu si Kelemen Hunor. Toti s-au aratat multumiti de rezultate.

REZULTATE EXIT POLL. Candidatul PMP la prezidentiale, Elena Udrea, a declarat ca locul trei obtinut in primul tur al prezidentialelor este o "tinta, un obiectiv" pe care considera ca l-a atins, desi a avut "cea mai grea campanie din ultimii 25 ani". "Locul trei in acest moment este o tinta, un obiectiv pe care mi l-am atins in ciuda unor atacuri greu de imaginat si de mine. Este o victorie a unui partid care se doreste a fi altceva in clasa politica si ma bucur ca am reusit sa ramanem a treia structura", a spus Udrea, de la sediul PMP.

Ea a multumit celor peste jumatate de milion de romani care i-au dat votul si a facut posibil ca un candidat si "un partid mic, tanar, sa ocupe locul trei". "Am avut cea mai grea campanie din ultimii 25 de ani. impotriva mea au fost structuri politice mari, strategii bine orchestrate prin care s-a incercat scoaterea mea din competitie", a spus Udrea.

Ea a aratat ca le promite celor care au votat cu Elena Udrea ca va "continua lupta alaturi de echipa ei si alaturi de cei care vor veni in perioada urmatoare alaturi de PMP". "Votul pe blocuri mari politice a facut sa fie in frunte doi oameni care politic nu reprezinta mare lucru", a mai spus Elena Udrea, care a aratat ca principalul obiectiv al PMP este sa devina in 2016 principalul partid de centru-dreapta.

Intrebata daca a primit vreun mesaj de la Traian Basecu, Udrea a raspuns ca mesajele sustinatorilor ei, carora le multumeste, nominalizandu-i in acest sens pe presedintele Traian Basescu, pe Emil Boc, pe Aurelian Pavelescu, vor fi auzite de presa din partea fiecaruia caruia dintre acestia.

Citește și
Monica Macovei
REZULTATE EXIT POLL. Candidatul independent Monica Macovei: "Incepe revolutia oamenilor cinstiti"
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

Kelemen Hunor: Am obtinut un rezultat bun, confirma ca legatura dintre alegatorii maghiari si UDMR e stransa

La randul sau, presedintele UDMR, Kelemen Hunor, candidatul formatiunii la Presedintie, a declarat, duminica seara, ca rezultatul obtinut de el la alegerile prezidentiale este unul bun, care confirma ca legatura dintre alegatorii maghiari si UDMR este una stransa. "Vazand exit-poll-urile, putem afirma ca in aceasta campanie am reusit sa transmitem mesajul nostru catre alegatori, pot sa va spun ca am obtinut un rezultat bun, ceea ce confirma ca legatura dintre alegatorii nostri si UDMR este una stransa si va deveni si mai stransa. Am constatat ca mesajul nostru a fost receptionat in zonele unde traiesc maghiarii in numar mare, dar si in alte zone, avem voturi peste tot in tara, nu numai in Transilvania, ceea ce arata ca efortul nostru era necesar si important", a spus Kelemen.

El a subliniat ca a prezentat un proiect de tara care arata ca Romania va deveni o tara puternica daca va respecta cetatenii si daca va oferi incredere in institutiile statului. "Vom merge inainte cu acest proiect, sunt convins ca urmeaza ani importanti in ceea ce priveste soarta Romaniei, schimbarea Constitutiei si pozitionarea noastra in regiune si in UE", a mentionat Kelemen Hunor.

Candidatul UDMR a spus ca a constatat ca in competitia electorala au fost dezbateri putine despre proiectele de tara. Intrebat care este mesajul UDMR pentru maghiari in turul al doilea, Kelemen a afirmat ca va spune acest lucru "la momentul potrivit". "Azi nu este momentul potrivit, inca nu sunt numarate voturile, poate intru eu in turul doi. Vom avea o analiza serioasa si vom spune ce credem noi despre turul doi. Asteptam numaratoarea voturilor, fata de exit-poll-uri ne asteptam la o crestere usoara", a spus Kelemen.

Candidatul UDMR ar fi obtinut, conform exit-poll-urilor, intre 3,5 si 4,3 la suta din voturi.

Tariceanu: Dupa o consultarea structurilor de conducere ale PLR, vom hotara cum votam in turul II

Candidatul independent Calin Popescu Tariceanu a declarat, duminica, dupa inchiderea procesului electoral, ca voturile pe care le-a primit in primul tur inseamna o anumita obligatie, astfel ca, dupa o consultare a structurilor de conducere PLR, se va lua o hotarare privind votul pentru turul II. Tariceanu a aratat ca aceasta campanie electorala a fost pentru el un moment in care a incercat sa comunice cu cetatenii si sa le explice cum vede evolutia Romaniei in viitor.

Despre rezultatul alegerilor, Calin Popescu Tariceanu a precizat ca, deocamdata, acesta este numai la nivelul exit-poll-urilor si ca asteapta cu multa infrigurare rezultatele dupa numararea voturilor, care vor fi prezentate cel mai probabil maine dimineata.

”Pana atunci, doresc sa spun ca voturile pe care le-am primit inseamna din partea mea si a colegilor o anumita obligatie. Va trebui, dupa o consultare pe care o voi face la nivelul structurilor de conducere ale partidului, sa luam o hotarare cum sa votam in turul II si cum sa indemnam pe votantii si pe simpatizantii nostri sa voteze”, a anuntat Tariceanu.

El a mai spus ca nu va abandona proiectul sau prezidential ”Romania, a saptea putere a Europei” si se va lupta pana la capat, pentru ca Romania are nevoie pentru progres. Tariceanu a multumit celor care au votat in primul tur al alegerilor, ”pentru gestul democratic pe care l-au facut, venind la vot, apreciind ”meritul fiecaruia care a inteles aceasta indatorire civica”.

Tariceanu a fost prezent, in cursul serii, in sediul Institutului pentru Studii Liberale (ISL), alaturi de conducerea Partidului Liberal Reformator, pentru a astepta primele rezultate neoficiale ale scrutinului electoral. Alaturi de Tariceanu au fost prezenti Daniel Chitoiu, Daniel Gerea si Radu Stroe.

Articol recomandat de sport.ro
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
Citește și...
REZULTATE EXIT POLL. Victor Ponta l-a provocat pe Iohannis la o serie de dezbateri televizate.
REZULTATE EXIT POLL. Victor Ponta l-a provocat pe Iohannis la o serie de dezbateri televizate. "In turul 2, pornim de la 0-0"

REZULTATE EXIT POLL. Candidatul PSD a facut primele declaratii dupa inchiderea urnelor, desi initial il lasase pe Liviu Dragnea sa discute cu presa

REZULTATE EXIT POLL. Candidatul independent Monica Macovei:
REZULTATE EXIT POLL. Candidatul independent Monica Macovei: "Incepe revolutia oamenilor cinstiti"

REZULTATE EXIT POLL. Candidatul independent Monica Macovei a facut declaratii de presa, dupa aflarea primelor rezultate exit poll la alegerile prezidentiale 2014.

REZULTATE ALEGERI PREZIDENTIALE 2014. Primele EXIT-POLL-uri: Ponta vs Iohannis in turul 2. Rezultatul numaratorilor paralele
REZULTATE ALEGERI PREZIDENTIALE 2014. Primele EXIT-POLL-uri: Ponta vs Iohannis in turul 2. Rezultatul numaratorilor paralele

REZULTATE ALEGERI PREZIDENTIALE 2014. Primele EXIT-POLL-uri dupa alegerile prezidentiale ii trimit in turul al doilea pe Victor Ponta si Klaus Iohannis.

ALEGERI PREZIDENTIALE 2014. Prezenta la urne, potrivit BEC: 53,10%. Cate voturi au fost anulate
ALEGERI PREZIDENTIALE 2014. Prezenta la urne, potrivit BEC: 53,10%. Cate voturi au fost anulate

ALEGERI PREZIDENTIALE 2014, REZULTATE si EXIT POLL. Peste 18 milioane de romani sunt asteptati la urne. Pe www.stirileprotv.ro puteti urmari prezenta la vot si informatii in timp real despre evolutia scrutinului.

Recomandări
Israelul a atacat Iranul. Presa iraniană anunță că „nu au fost raportate daune sau explozii la scară largă”
Israelul a atacat Iranul. Presa iraniană anunță că „nu au fost raportate daune sau explozii la scară largă”

Israelul a lansat joi noapte un atac asupra Iranului, după acțiunea din weekend asupra teritoriului său. Explozii puternice s-au auzit în centrul țării, în orașul Isfahan, în apropierea unei baze militare.

Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară
Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară

Nicolae Ciucă, a declarat, joi, că România nu are pregătită infrastructura necesară pentru introducerea serviciului militar obligatoriu în următorii doi ani, el menţionând şi că "s-au dus vremurile" în care oamenii să fie aduşi cu arcanul la armată.

Cristian Pîrvulescu: A fost un atac ”farmaceutic”al Israelului, Iranul se va preface că nu a existat nimic
Cristian Pîrvulescu: A fost un atac ”farmaceutic”al Israelului, Iranul se va preface că nu a existat nimic

Israelul a lansat vineri dimineață un atac asupra Iranului, după atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute.